perjantai 19. syyskuuta 2014

Syksyn toinen sieniretki

Saatoin järjestää työpaikallani TYKY reissun Kuhankuonon suositulle retkeilyreitistölle metsästysretken sienten perään. Nappiin meni kaikki, kuten yleensä kun jotain hoidan tai järjestän. Keli oli suotuisa, pilvipoutaa, metsässä ei ollut itikoita saati verenhimoisia hirvikärpäsiä, retkieväät oli kohdallaan ja kyytikin rivakka molempiin suuntiin. Olin tilannut toki metsään myös sieniä laajan repertuaarin ja sieltähän niitä sitten löytyi. Kantarellia, suppilovahveroa, muutama herkku ja useampi punikkitatti, mustavahakasta, mustaa torvisientä, lampaankääpää sekä keltavahveroita. Itse keskityin kantarellien ja suppilovahveroiden keräämiseen, oma silmä ei vieläkään havainnut tuota mustaa torveloa metsänpohjasta. Ja k.o. sienien löytäjä ei niistä huudellut vasta kun kierroksen lopulla. Olivat kuulemma hyviä olleet. Suppilovahveroita koko porukalla, kymmenkunta henkilöä, tuli arviolta 12 litraa, pientä vaan vielä oli. Pitänee viikko odotella jotta kasvavat. Ei, en odota, huomenna aamulla lähimetsään tonkimaan, josko löytäisi. Luvattu ikävää keliä ensi viikoksi. Tai niin uhkasi Pekka Pouta, tuo kaikkien meteoriittien ja ilonpilaajien äiti. Varsinainen pahan ilman Pekka.

Siinähän niitä, suppiloita.


Oma saalis


Taikametsä? Jännästi puut kaartuivat, eivät nielaisseet eikä enttejä tullut puskista.


4 kommenttia:

  1. Eilen löytyi ensimmäiset mustavahakkaat. Kyllä niitä on odotettukin! Liekö viileän sään ansiota, että olivat melko toukattomiakin.
    Suppiloita ei ole vielä löytynyt kuin kourallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en löytänyt niitäkään, ne oli ne muut taas. Mutta olivatpa harmaita ja isoja. Itse olen tuollaisiin 8cm hatultaan ja aika lailla mustiin törmännyt ja talteen pannut. Oppina nyt se että nehän voi olla miltei harmaitakin. Aamulla suppismetsään, laitanko sinne teille sähköpostilla tulemaan kuutisen litraa?

      Poista
    2. Laita vaan :-) Täällä metsät on yleensä täynnä suppiksia, mutta ei tänä vuonna. Elleivät sitten lokakuussa innostu.

      Poista
    3. Olisin laittanut jos olisin löytänyt lisää. Toki kuivaamalla sähköpostiliitteeksikin mahtuu kerralla enemmän. Mutta uskotko jos kerron että se neitsyys meni sitten tällä reissulla :-)

      Poista