lauantai 6. syyskuuta 2014

Syyskauden ensimmäinen sieniretki ovella

Keli on taas mitä suotuisin, ihmisen taimi on valmiina metsästykseen, veitset teroitettuna ja ämpärit tyhjillään. Enää on mietittävä ottaako sitä kahdeksan vai yhdeksän ämpäriä mukaan, joka käteen yksi. 
Pihalla vielä aavemainen tunnelma, tuleeko metsässä elokuvan Usva jutut vastaan. Se jää nähtäväksi. Nyt nokka kohti autuaampia sienestysmaita.


6 kommenttia:

  1. Tattiähky! Mihinkään ei mahdu enää, kaikki purnukat täytetty kuivatulla tattilastulla, mutta kun ei niitä raaski metsäänkään jättää. 3 x 2 litran pakastuspussi taas täynnä ja kyytipojaksi vielä 2 x 2 l pussi mustatorvareita. Herkkusienetkin on heränneet, ja eilen saatiin saaliiksi 5 oikein komeaa yksilöä. Mutta kun tila loppuu!

    VastaaPoista
  2. Täällä samaa vikaa, vaikka olen jo lahjoittanut eteenpäin purkeittain kuivattua herkkutattia. Nyt pitäisi kohta lähteä uudelleen. Kerropa millaisesta maastosta mustaa torvisientä löytyy? Jos viitsit niin kun seuraavan kerran löydät, ota kuvia ja laita blogiin? Itse en ole tuohon luonnossa törmännyt, tarttis siitäkin neitsyydestä päästä eroon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sammaleisesta, vanhasta kuusikosta löytyvät, tosin yksi vuosi niitä kasvoi keskellä pajupuskaa... Mutta joo, otan kuvan, jos niihin vielä törmään. Tuntuivat olevan jo kuivahtamassa.

      Poista
    2. Ok, kiitos tiedosta. Kuvaa odotellessa...

      Poista