keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Myöhäissyksyn satoa

Niin sitä taas satoa laariin sataa vaikka myöhäisempää syksyä jo vietetäänkin. Tällä kertaa ei ollut maan tai puun antimet, tai edes merenelävät. Tällä kertaan faxiin kolahti yllättäen ja pyytämällä peuraa jokunen kilo. Tämäpä innosti oitis tuotetta testaamaan, muutaman kilon annoin toisaalle jo maisteluun. Itse kävin lavan kimppuun ja rykäisin peuramakkaraa puolivalmiiksi. No, piti sitä yksi pötikkä paistaa ja maistaa. Erinomaisen hyvää tuli, oletin taikinaa tehdessä ja makupalaa siitä paistaessa jotta suolaa tuli ripaus liikaa. Ei tullut, pikemminkin olisi saanut olla vielä hyppysellinen enemmän. Tätä täytyy vielä maistaa jonkun puolukkasössön sekä hyvän sinapin kera. 


Tämä laatikko kolahti faxiin eilen.


Tänään tämä peura rysähti suoleen. Salottia, timjamia, rosmariinia, tietty läskiä peurasta. Hyvää. Tuossa siis vielä raakana.


4 kommenttia:

  1. Eipä haittaisi saada omaan faksiinkin moista herkkua! Tosin pitää olla ehkä varovainen toiveissaan, sillä Aamulehdessä varottivat peurakolareista. Mieluummin sen lihan ottaa tuolla tavalla siististi, kuin litsahtaneena auton keulaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle taasen tänään pelotteli tulevaksi vuodeksi ylenpalttisilla myyrä määrillä, siitä enemmän olisin huolissani. Tietty, ei täällä peuroja juuri näy kaupunkialueella, mitä joskus kerran kesässä tuolla Turun puolella aina Aurajoessa hirviä uiskentelee. Odottelen vielä josko hirveä saisi, tiettyä epävarmuutta on siinäkin.

      Poista
  2. Kauppahallissa sanoivat, ettei ole juurikaan ollut hirveä saatavilla. Parempi puolisko investoi hirven sisäfileeseen ja teki sille kyytipojaksi sherry-manchegokastikkeen. Ei ollenkaan huono setti, joskaan ei niin valokuvauksellinen, että ois voinut blogiin laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika jännä juttu, täällä oli kotimaista hirveä ihan citymarketin lihahyllyssäkin vakumoituna. Aika tyyristä oli. Mutta niin se on kun paikalliselta metsästäjältäkin ostaa. Jospa jouluksi tuota.

      Poista