maanantai 17. marraskuuta 2014

Peuran kimpussa, vähäisemmässä määrin sienten

Lauantain projektiksi olin jo aiemmin päättänyt ottaa lihaliemen tai demiglacen valmistuksen, sehän siitä sitten määrittyi sillä kuinka paljon tuota kasaan keittelin. Ja kun oli kaksi 5l kattilaa käytössä, päätin demin suuntaan kääntyä. Viitisen kiloa luita laitoin uuniin pariksi tunniksi paahtumaan, samoin vihannessortimentia sinne päätyi myös. Myöhemmin väriä saatuaan nämä kaverit sitten kattilaan jaoin ja 5-6h keittelin pikku hiljaa kasaan. Täytyy sanoa että maku oli erinomainen ja koostumus juuri niin kuin pitääkin. Tuon siis tein peuran luista joita sain jokin aika sitten. Kaksi panosta on vielä. Jottei tuo työskentely sitten ihan turhaan ollut, saatoin sunnuntaina tehdä peurapataa. Peuran pilkoin, lisäsin pataan vihanneksia, punaviiniä ja tuota omaa demiä. Toki yrttejä timjamit sekä rosmariinit sekä tietenkin, katajanmarjaa. Muusia en tällä kertaa tehnyt, vaikka padan kanssa aina niin hyvää olisikin, pitkästä aikaa ihan pelkästään keitettyä perunaa. Sopi padan kanssa erinomaisen hyvin, samoin lisäämäni timjamilla maustettu puolukkasurvos.

Pata porisi uunissa reilun pari tuntia, oli hyvää.


Sunnuntaisella kävelyreissulla luonnon helmaan en voinut olla bongaamatta kantarellia. Oli ihan hyvässä kunnossakin, ja aika lailla pieneksi jäänyt. Harmi ettei syksymmällä niitä säilöön asti löytynyt. Nyt saa sitten kärvistellä. Suppilovahveroa, tatteja ja mustaa torvisientä on vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti