maanantai 10. marraskuuta 2014

Peura pötkähti lautaselle

Viime viikolla peura kolahti faxiin, lauantaina sitten lautaselle. Tosin viime viikolla tein jo tuon makkaran, lauantaina sen sitten lautaselle asettelin puolukan ja ties minkä kanssa. Kyllä se vaan hyvää oli, vaikka itse sanonkin. Puolukkasurvos hieman sokeroituna kävi peuramakkaran kaveriksi oikeastaan paremmin mitä sinappi. Toki olisin tahtonut sitä virolaista väkevää sinappia pisaran, eipä ollut. Puikulasta rykäisin ravintolamuusin, kilo pottua, varttikilo voita, suolaa. Siinä se. Puolukka oli kotimaista itse pakastealtaasta poimittua. Puolukkasurvokseen sitten laitoin vielä timjamia. Se oli hyvä liike eikä ripaus merisuolaakaan pahaa tehnyt. Annoksen koristelin reilulla rucolanversolla. 
Seuraavana viikonloppuna peurapaistia? Ainakin pitää lihalientä ja/tai demiä tehdä, luita kun on reilusti.

Peuramakkara keitettynä puolivalmiiksi n. 70 asteisessa vedessä viitisen minuuttia.


Valmista uunin grillivastuksella käytettyä makkaraa.


2 kommenttia:

  1. Vau, peuramakkaraa oon viimeksi saanut Demon poikien valmistamana. Ei ollut huonoa se.
    Täytyisikin joulumakkaroita ruveta miettimään. Kauppahallin 4 vuodenaikaa myy järjettömän hyviä makkaroita, mutta ovat vaan hitusen liian suolaisia meikäläisen makuun, joten parempi tehdä omat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulumakkara. Hyvä idea. Taidan siihenkin tähdätä. Tosin taidan taipua eräänlaisen mustan makkaran suuntaan, verta + sisäelimiä. Andouille. Tms. Kiitos vinkistä.

      Poista