sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Siemenet tuli, taimimulta myös, potit kadonneet

Minne lienee potit kadonneet, ei löydy mistään. Kiire tässä tulee pienelle ihmiselle jälleen kerran ja kohta on jo juhannus enkä ole mitään saanut aikaiseksi. Siemenet kuitenkin saapui, kolahtivat postiluukkuun yllättäen ja pyytämällä, tosin kuin faxit erään naisen laitteisiin.
Pari kolme itselle uutta kasvatettavaa otin tälle vuodelle, nimittäin fenkolin, varsisellerin sekä okran. Viimeistä täytyykin kasvattaa täällä pääkallopaikalla, en usko että Suomen suvi sitä hellii. Täällä, tuossa ikkunan takana on usein kesäisenä aurinkoisena päivänä jopa tukahduttavan kuuma, siellä okra viihtyy.
Nyt tarttis pikaisesti jostain pieraista pari tusinaa, tai enemmänkin, potteja. Pitää esikasvatus alkaa ennen kuin eduskuntavaalien numerot annetaan, eli 19.3.. 

Kyllähän me kaikki Annikaa äänestetään, eikö vaan? Annika Saarikkoa. Ainakin jos samassa vaalipiirissä ollaan. 


Eilen tuli sitten värkättyä perimeksikolaista. Eikä tietenkään pusseista, niillä ei ole mitään tekemistä meksikolaisen ruoan kanssa. Tällä kertaa tein uusiksi carnitaksia possusta. Guacamolen myös rykäisin kehiin ihan kaupan syöntikypsistä avocadoista. Hyvää tuli. Chiliä olisi saanut olla enemmän. Aika mietoa tuli, mutta eipä se alkuperäinen meksikolainen ruoka mitään jyrkän tulista olekaan.

Taginessa possun taltutin, sai sen neljä tuntia muhia. Hyvää tuli.


4 kommenttia:

  1. Okraa! Mäkin oon sitä miettinyt kokeiltavaksi, joten kiva päästä seuraamaan, miten se kasvaa ja millaista satoa tuottaa.
    Muista laittaa varsisellerit jo multiin (jahka ne potit löytyy), koska se kasvaa todella hitaasti. Omani laitoin tammikuun puolivälissä ja taimet on nyt n. 1 cm mittaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Pitää jo tänään tai huomenna käydä tuon kimppuun. JOS ne potit löytyy, jos ei niin pitää harkita jotain muuta vaihtoehtoa.

      Poista
  2. Minä seuraan okran kasvatustasi myös. Kun ei ole mahdollisuutta remontin keskellä esikasvattaa itse vielä.. Fenkolissa otan riskin ja kylvän suoraan avomaalle, luultavasti kasvilavalle. Saas nähdä kuinka käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäpä nyt hauskaa että tuosta okrasta nyt ollaan kiinnostuneita joka puolella. Eipä sillä, hyväähän se on, ihan lähimarketissakin sitä on joskus ollut. Eilen löysin pari pottia joihin sitä laitoin. Jos tästä vielä jonain päivänä ennättää paikalliseen potti&multakauppaan niin laitan lisääkin. Fenkolit ja sen sellaiset aion rykäistä suoraan maahan jahka se tuosta ensin lämpenee, vähän kuten ilmakin. Onnea matkaan fenkolien parissa.

      Poista