sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Pientä napostelua

Perinteiset jokavuotiset Makkarafestarit® kun siirtyivät heinäkuulta elokuulle, oli sitä pienen ihmisen taimen kuitenkin pakko omatekoista makkaraa, lähinnä lihajalostetta, saada. Perjantaina myrskysäätä uhmaten fillaroisin tuhannen tuhatta ryydloikkaa kohti Mestaripalvia, läskiä, possua, suolta, lammasta reppu täyteen ja kotio. Peura odotti kotikulmilla, yrttejä oli repun toisessa taskussa. Osin käytin omaa satoa myös. Peuramakkaran maustin perinteisin elkein, suolaa ja pippuria, puska timjamia. Possun maustoin ronskimmin, muutama chili ja muutenkin mausteen oli rajummat olematta kuitenkaan ihan törkeän tuliset. Kummatkin makkarat onnistui nappiin. Mukava oli niitä ihan ulkosalla grillailla, tuoksu houkutteli myös ruokavieraita paikalle.

Punertavammat oli peuramakkaraa, muut possusta tehtyjä. 


Toipuakseni vielä raskaasta taakse jääneestä työvuodesta oli ihmisen pakko myös hieman herkutella. Tuohon rinkiin toki kuuluu, simpukat, hummeri sekä härkä. Sekä pisara viiniä. 
Alkutekijöiksi päätin hummerista tehdä hyväksi koetun hummerikeiton, reseptin jota on koeponnistettu sekä omalla liedellä että Maskun Kartanon liedellä useampia kertoja hyvällä ja vieläkin paremmalla menestyksellä. Tällä kertaa jätin pastiksen pois saituuttani, eipä se haitannut keittoa. Aavistuksen liikaa taisin laittaa anista jauheena, olenkohan allerginen sille mutta aina sitä käyttäessä tulee chilin syönnin kaltaisia efektejä, joskus jopa pahoinvointia. 
Pelkkä keitto olisi ollut turhan tylsä, joten hummerisalaatin sipaisin vielä keiton kaveriksi. Salaattiin tuli sitten sitruunamajoneesia, viiriäisen munia sekä avocadoa sekä pikku kastike. Ja tietenkin sekalaista pikkusalaattia, paahtoleipää sekä rucolaa. Eikä mätiäkään sovi unohtaa,

Merimiehen simpukat alkupalaksi


Hummerikeitto tekeentyy. 


Salaatti ja keitto


Pääruoaksi saatoin sitten ammentaa pöytään Turku Lautasella 2 kirjasta härkäpitan. Reseptin kuvepaistia en sitten aikonutkaan hankkia, tein kylmästi ulkofileestä. Tässä oli itselleni uutena juttuna säilötyt Peppadew paprikat. Ihan kiva uutuus. Avocadoa tässäkin, mascarponea ja salaattia sekä lehtipersiljapesto.


Metsästäpä metsästin tänään vuoden ensimmäiset mustikat. Sekä kantarellit! Jippijaajee!
Myös sain sovittua tulevan viikon loppupuolelle oikein päivän kattavan metsästysretken, tavoitteena ämpäritolkulla kantarellia. Turun kauppatorilla oli jo Salon seudun kantarelleja 10€/pieni ropponen, olisko puoli litraa ollut. Meinasin ostaa mutta olivat loppuneet jo kun olin niitä hakemassa.

Tässähän näitä


Mustikat oli vielä aika mauttomia


Kyllä ne muutkin ryökäleet sieltä jo ponnistaa


2 kommenttia:

  1. Höh, kaikki kehuu, että ekat kanttarellit on jo ilmestyneet, mutta ei meillä. Tänäänkin käytiin vakipaikat läpi, mutta ei ollut sienen sientä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli puhdas sattuma, olin muuten vaan metsässä kävelyllä kun ne yhtäkkiä bongasin. Ja kohta ne tuli sitten syötyäkin. To-pe akselilla sitten pääsee omille "varmoille" apajille.

      Poista