maanantai 3. elokuuta 2015

Ei se sato hyvältä näytä

Eipä nuo kelit ole lomalaista siunanneet, kylmää, tuulta ja ylenpalttista sadetta on piisannut. Onneksi loma päättyi ja pääsi ilmastoituihin sisätiloihin, uhkasivathan helteillä ties millä ikävyyksillä. Pellolla oli rikkaruohot hyvin kasvaneet, menipä siinä ylimalkaisessa raivauksessa pari päivää vain havaitakseen että eivät ne sitten olleet pavut, fenkolit eikä muutkaan uudet tulokkaat lähteneet juurikaan kasvuun. Kesäkurpitsathan tuuli tuiversi jo aiemmin kuoliaaksi. Peruna, annabelle tällä kertaa, sipulit ja härkäpavut voivat mainiosti. 

Härkäpapu


Metsässä sitä on viime päivinä tullut luuhattua, lähempänä ja kauempana. Saaliina kantarelleja useampi litra, mustikoita pakastimeen päätyi pari litraa. Pitäisi vaan päästä useammin ja kauemmaksi, kyllä tulee erinomainen, ellei vieläkin parempi sienivuosi.

Tätä orakastakin kaikki paikat täynnä, en kyllä itse sitä kerää vaikka kuulemma erinomainen onkin.


Näitä sen sijaan kerään ja vastaanotan ilmaiseksi jos joku haluaa niitä minulle toimittaa.


Säilöntävimmakin iski tuossa kun oikein kunnolla satoi ja vihmoi, pari kiloa ensimmäisiä avomaan kurkkuja oli pakko panna purkkeihin. Ihan tavallista 6 purkkia, 2 purkkia sitten valkosipulilla ja saman verran chilillä maustettuna.


Ehkäpä se satokausi tästä sitten alkaa käymään parempaan suuntaan, pitää vaan toivoa ettei mitään ihan tappohelteitä tule.

Tästäpä muuten allekirjoittamaan kansalaisaloitetta kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueesta.


2 kommenttia:

  1. Onpa hurja kurkkusaalis! Kaikki hehkuttaa kanttarellisadollaan; kollegakin kehtasi näyttää kuvaa ämpärillisestä moisia herkkuja. Me löydettiin kourallinen minikanttiksia ja nekin vain siksi, että astuttiin ensin niiden päälle :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarttis vaan nyt takoa kun rauta on kuumaa, ei vaan ole pääsyä apajille...

      Poista