tiistai 29. kesäkuuta 2010

Alkaa jo korianterikin kukkia...

Aika hienoa nuppua tekee, vaikka korianteria olen jo useamman kerran tässä käyttänytkin, se vaan on riittoisa. Vaikka siemenpussissa mainittiin että kesän aikana kahteen kertaan pitäisi kylvää että sato on riittoisa. Noh, Bunkkerin partsilla on toki aurinkoisena päivänä lämmintä kuin tropiikissa, ei tässä ole lainkaan tarvis lähteä merta edemmäksi kalaan, ei muuta kuin kukkaruukut lattialle ja tropiikin puutarhabileisiin. Ja gin toniceja sitten tarvittava määrä. Sekä alle että päälle. Tietenkin. Mutta tässä korianterinkukkaa kuvaan. Joo melkoinen puhuri kävi eikä ne käskemällä lopu, ja kinofilmauslaitteeni fokuskin harhailee ties ja missä...


Ja toinen otos samasta kukkaisryppäästä!



Kolmas kuvatus...



Tässä purkissa on sitä Lidlin basilikaa sitten, kuten tarkkasilmäisimmät voivat astiaan asetetusta lipusta havaita.  Vaan kuinkas sitten kävikään, ainoastaan pikkuruinen osa pussin siemenistä oli basilikaa, eli merkkilipun vieressä on yksi vaivainen basilika, loppu onkin sitten silopersijaa. Komeeta eikö totta! Ja aivan hemmetin hyvää! 



Aika kolkko meininki sen sijaan on astiassa jonne timjamin taimet laitoin. Karua karua.... mutta....


...zoomaamme tarkkaan, eikä tarvitse edes mediapeliin, uskomuksiin saati stimulansseihin turvautua, havaitsemme iloksemme että salvia, tuo mitä mainioin kesän yrtti, alkaa reippaasti, jämäkästi ja suorastaan tomerasti sieltä nousemaan! Molemmat zoomaukset ovat juuri kahden ylläolevan timjamipuskan välistä!



Tässä taas terhakkaasti tilli nousee ja tekee aurinkoverhoa basilikalle oikealla. Myös etualalla sipuli on terhakkaana!

Ämpäripottuja en malttanut vielä kokea, jos vaikka sitten jahka kesälomille tästä joskus pääsee. Mutta viljelijälle ei lomittajaa varmaankaan suoda, ei kun koko kesä menee huolehtiessa jälleen. Toista se on tehtaiden tai toimistoiden ihmisillä, ei muuta kuin sorvi kiinni, hanskat lattialle ja lyijykynä pöytälaatikkoon ja lomalaitumille. Ei se ole helppoo meitin tämmösten ihmisten.


Eikä sitten vähimpänä vaikka viimeisenä, silmäniloa ihanalle naiselle... sitten kesäloman aikaan se jo kukkii ja köynnöstää koko ritilän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti