maanantai 7. kesäkuuta 2010

Trallallaa... ei vielä sentään uusia taatusti kotimaisia pottuja...

On perin oudoksuttavaa ja suorastaan paheksuttavaa että ainakin täällä Lounais-Suomessa paikalliset kauppiaat ovat ottaneet valikoimiinsa ruotsalaisia uusia "perunoita". Juuri niitä joista tulee vetisiä ja mauttomia palleroita. Ja vielä enemmän esittäisin kritiikkiä niitä tahoja kohtaan jotka niitä ostavat. En tässä ala selittämään, tein pari viikkoa sitten virheen ja ostin itse niitä knaftin 8 euron kilohintaan. Huonoja olivat enkä toiste osta. Ihana tyttöystäväni oli miltei murtunut niitä syödessään, jouduin... no joutuminen on väärä sana. Pahoittelen etten ole intiaanitukkaisen kolumnistin veroinen sanansäilän heiluttaja, mutta antauduin sitten runsaisiin lohdutuksen tekoihin perin järkyttyneen tyttöystäväni vuoksi. Lupasin myös ettei enää milloinkaan ruotsalaisia uusia perunoita - sisäistin  katseella samaan kategoriaan niin norjalaiset kuin unkarilaisetkin, italialaisten perunoiden irvikuvista puhumattakaan. Luojan kiitos Rymättylässä on aloitettu toimenpiteet joilla isänmaallisten suomalaisten Juhannuspöytään uutta pottua piisaa. Nooh, oma panokseni aiheeseen lienee tässä:


Aivan hurjasti tässä kasvaneet, kuten muutkin. Kuvassa oikealla pitäisi olla jotain köynnösronttia pelkäksi silmäniloksi... ei vaan näy ei kuulu. Sapettaa moinen.


Korianteri alkaa rehvastella, oikein hieno homma, suorastaan erittäin hieno homma. Sille on toki menekkiä.



Kuvassa vasemmassa parvekelaatikossa tilli, oikeassa Smarketin siemenen basilika. Nämä on näitä... siis ai bergl... tilli sentään näyttää kasvavan, tuo basilisko vaan odottaa parempia aikoja. Olen aika lailla pettynyt niihin sillä tässä vaiheessa viime vuotta en tainnut vielä murehtia mistään kun ei ollut blogiakaan...



Lidlin Moneymaker lajikkeinen tomaatti se vaan rehottaa - ulkona. Sisällä ruukussa oleva nuokkuu kuin valtion virkamies ennen aamuteetä... mitähän markkeeraa kun varret ovat aivan punaiset ???


Tässä taas vasemmalla silopersilja, taisi olla Lidlin siemenestä, kuten oikealla oleva basilikakin, sekin Lidlin pussista. Näemmä k.o. Liiterin pussi taka-alalla. On muuten aika närkästyttävää että juurikin tämä persilja tykkää asustella ihanan tyttöystäväni, toki kovin siitepölyn peittämällä patiolla ennemmin kuin minun huolehtivissa käsissä. Siinä vaan on se taika että mä en uskalla päästää noitakaan janokuoleman partaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti