maanantai 10. tammikuuta 2011

Lasagnea lauantaiksi...

Olipa kotvanen kulunut kun olen viimeksi lasagnea tehnyt, ja kun tässä on mennyt viikkoja ns joulu yms ruoilla niin olipa aika avata vuosi kunnolla kunnon lasagnen kanssa. Lauantai aamusta sitten aloin laatimaan pastaa, värjäsin sen ripauksella kurkumaa niin pastalevyistä tuli mukavan keltaisia.


Vuokaa katseltuani päätin että tuo 9 levyä riittää. Ja riittihän se. Lopusta taikinasta väännän tässä huomenissa tai ylihuomenna pinaatti-gorgonzola täytteisiä ravioleja, aineet kun sattuu kaapissa olemaan. Mutta takaisin lasagneen, ihan perinteisen kastikkeet tein, mutta juuston kanssa sitten teinkin muutoksen eli toki mozzarellaa laitoin, siivutin pari palleroa ja mutta vastaraastetun parmesanin tilalle laitoinkin pecorinoa. Se oli nappisuoritus kertakaikkiaan, antoi tolkuttomasti lisää makua! Toki sitten pinnalle raastoin sekä pecorinoa että parmesania, enkä kiellä etteikö muutama voinokarekin siihen tipahtanut. Tolkuttoman hyvää tuli vaikka itse sanonkin. Ei vaan kelvannut muille vaikka kutsu kävi, omapa on häpeänsä...



Ohimennen siinä sitten tein myös Gino D'Acampon kirjasta Fantastico! italialaiset kevätrullat, bombe di verdure, niistäkin tuli fantastisia vaikka pelästyin filotaikinapakettia avatessani koko taikinan olevan kuin bambuhameen helman, onneksi vain pari levyä oli rispaantunut ja sain rullat tehtyä. Makean chilikastikkeen kanssa ne olivat oivallisia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti