lauantai 7. tammikuuta 2012

Loppiainenpa on vietetty kiireessä

Termos!

Kovinpa on kiirettä pitänyt koko loppiaisen ajan. Ensin kauppareissulla en löytänyt käyttämästäni kaupasta kaikkia artikkeleita, mutta vihjetiedustelu Gourmet klubimme jäsenelle paljasti sitten oikeat paikat erikoisempien artikkeleiden noutoon. Siitäpä Turun Sanomatkin kirjoitti artikkelissaan nasevasti, jonot Stockan Delissä oli huikeat. 

Kuitenkin olin kerrankin iloisesti yllättynyt kun aamulla heräsin. Bunkkerin parvekeosastolle laahustin silmäilemään yleistä kelitietoa, oli varsin samea, mutta miten pienet kansankoulunopettajan silmäni huomasivatkaan oitis naapuritalon takaa kurkkaavan tutun kasvon. Meidän Paavohan se siellä. 

Muista nyt, numero 4 raapustetaan siihen lappuun 22.1.12 tai sitten ensi keskiviikosta alkaen viikon verran. 

Paavo Väyrynen - 4 


Päivä meni sitten itämaisten turistien joukossa poukkoillessa, niitä kyllä piisasi ja paljon. En ikinä uskonut sitä mutta pakkohan se on. Turun keskustan pääkaupat tuli sitten kohnattua läpi, jäipä siitä Anttilasta paskainen tuntuma kertakaikkiaan, sinne en enää mene. Hyllyjen päälle tolkuttomat pölykerrokset, tuoretuoteosasto ihan tuuliajolla ja muutenkin kauppa suttuinen. Ei kiitos. 

Stockan Deli. Aina Fiini. Löytyy lähes kaikkea. Kiitos.

Sain siinä sitten päivän aikana kuitenkin yhden jos toisenkin aterian tehtyä, niistä kelpasikin itseäni kiittää.  
Alkupalaan ainekset oli tässä...

Tämä kaveri ei mitenkään alkupalaan liittynyt


Näistä tämä setti rakennettiin


Munat puhisee


Aika jännä, ilman etikkaa! Oliiviöljyllä rasvattu kling, kaunis nyytti tulee.


Valmis salaatti tässä - aivan tolkuttoman hyvää!


Näin! Reseptiikka allekirjoittaneelta!


Saatoin siinä sitten australialaiseen makumaailmaan orientoitua ja ottaa reseptiikkaa omakseni, siellä vaan tuo chilin käyttö on melkoista. Itse tätä reseptiä noudattaessani jätin puolet reseptiikan chileistä pois ja siltikin tuli kyllä ihan tolkuttoman hottia. 


Kevätrullia siltikin tein reilustikin, olivat julmetun hyviä!


Jälkkärinä sitten piti olla mille-feuille, en ehtinyt, saattanut enkä jaksanut siltikään vehkota. Tämmönen tuli. 6h keittiössä ilman taukoa. Hmmm...



Ei ollut välinettä tehdä munaverkkoa, yritin kyllä vaan en onnistunut, tein sitten vietnamilaiseen tapaan ohuen munakkaan. Tässä paksuus oli millin luokkaa. Kurkkurelissi oli laittaessa erinomainen, tarjoiltaessa aikas lailla ärhäkkä. Alkukuvan kaveri oli juurikin tässä. Rouheena. Kauhea avaaminen :-o



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti