perjantai 20. tammikuuta 2012

Vaaligallupit ojennukseen

Olen kyllästyneenä seurannut eri iltapäivälehtien vaaligalluppeja, kuten myös maikkarin, ylen ja jopa nelosen galluppeja. Kyllähän noista nyt näkee kenen agendaa kulloinkin ajetaan, ainakin jos on yhtään valveilla. Hesari on tunnetusti keskusta ja etenkin Väyrys vastainen, Ylellä puhkutaan punakonetta ja maikkarilla taas hehkutetaan mikä on muodikasta. Tällä haavaa se on ylioppilas Haavisto. Saatoin tässä itse tehdä myös vaaligallupin, sen mukaan äänet ensimmäisellä - ja samalla viimeisellä kierroksella, jakautuu näin;

Paavo Väyrynen  54%
Sauli Niinistö       25%
Pekka Haavisto     7%
Paavo Lipponen    7% (*)
Timo Soini             5%


Väyrynen valitaan siis veret seisauttavalla vaalivoitolla Suomen Tasavallan Presidentiksi jo ensimmäisellä kierroksella. Hyvä niin. Laitoin listaan tähden Lipposen perään sillä ei mennyt hänen viimeinen mahdollisuus presidentiksi. Nato myönteisenä hän hakee, pyrkii ja kenties pääseekin 2016 Viron presidentiksi salanimellä Liivo Papponen. Jepjep.

Näillä näkymin ja tällä gallup tuloksella myös Keskusta tekee vakuuttavan nousun seuraavissa kuntavaaleissa ja sen jälkeen eduskuntavaaleissa. Turhanaikainen protestiliike PS kaatuu omaan mahdottomuuteensa ja siihen ettei pubikansa jaksa lähteä enää äänestämään kun terassit aukeaa. Samoin Soinin yritys olla uusi Vennamo kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Kuten kaikki muistaa, Pekkakin lihosi vasta päästyään ministeriksi, Timbe on tuon tehnyt jo ennakolta. Suuremman korahduksen päästää kun tuo fasadi kaatuu. 

Tuokiokuvat meni sikin sokin, samapa tuo, lisään kuvatekstit.

Meksikon tuliaisia, hieno kuppi tequilaa varten. Harmi että olen absolutisti.


Kuvassa mitä maukkainta ja herkullisinta Paavo-Vaalipullaa toissaehtoolta. 


Ja kampasimpukkasalaattia eräältä ennakkoäänestyspäivältä. Mainion makuista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti