sunnuntai 11. elokuuta 2013

Faxi jatkaa kolisemista

Kuten aina, faxi jälleen eilen kolahti yllättäen ja pyytämättä, tällä kertaa siihen kolahti maailmanmatkaajan, insinööri & isä, GC-klubin jäsen K runsaine ja odottamattomine tuliaisineen. Hervottoman mittaista kanelitankoa, maustesekoituksia, tähtianista sekä teetä Sri Lankasta josta toki kaikki muutkin. Spesialiteettina kanelitangot joiden valmistumista hän itse silmä tarkkana katsoi ja videokuvasi. Kanelinkäärintämestari Mr Chelvanayakam on jo yli 50 vuotta istunut ja touhunnut tankojen parissa, ilmeisesti ei pysty enää kävelemäänkään kuin käsillään. Hyvät oli aromit! 

Tangot.


Maustesettiä maailman laidalta


Mr Chelvanayakam työssänsä


Ja katonrajassa nämä sitten kuivuu


Elävää kuvaa aiheesta



Rantaa läheltä Jaffnaa, tätä sitten riittä viitisen kilometriä. Mautonta.


Tätä herraa en tunne. Mikä lie partasuu.




Oli sitä eilenkin syötävä, karitsan karetta, valkosipulilla ryyditettyjä vuohenjuustoperunoita uudesta Annabella lajikkeesta, toki kastikkeena tummalla tommills ryyditetty espagnole ilman kermaa sekä paprikasalsa lisukkeena. Alkupalana toki kaikkein herkullisimmasta sienestä, korvasienestä, keitto paahdetun boulen kera. Sopiva setti, ei tullut ähkyyn ja jaksoi vielä muutakin puuhastella. Tänään rykäisin kehiin täytetyt paprikat, täytteenä pari salottia, valkosipulia, vuohenjuustoa sekä jauhelihaa, maustemaailmana ras el hanout ja harissa. Siitä ei muistanut kinokuvaa ottaa. Harmi, pakanan hyvää tuli.

Korvasienikeitto


Karitsan kare lähikuvassa


Ja etäämmältä. Vuohenjuustoperunat kuvittele siniseen annosastiaan tuolla taaempana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti