perjantai 9. elokuuta 2013

Taidettako?

Tulipa Kiasma, tämä moderdin taiteen pyhättö käytyä katsastamassa. Kaiken näköistä siellä sitten olikin, valokuvia, videotaidetta, betonia, karvaa, roskaa ja piirroksia. Tuli mieleen jälleen kerran tarina Keisarin uudet vaatteet, vasemmistolainen tuulahdus 70-luvulta puski pintaan kaikkine viisasteluineen. Enemmän kuin tuo sisältö sinänsä, huolestuttaa että verovaroin tuollaista puuhastelua ylläpidetään. Joku roti tuohonkin hommaan. Pitävät ihmisiä pilkkanaan noilla puuhasteluillaan. Termi entartete kunst sopii tuohon kuin kynä silmään. Kaksi käyntikertaa hoidin samalla kertaa, ensimmäisen ja viimeisen. 

Tokihan Helsinkiin yksi tai kaksi Guggenheimia vielä mahtuu. Kaippa tuo jalkapallohuligaani niille miljoonan parikymmentä osoittaa. Onhan se nyt taidetta jos mikä. 
Hyvänen päivää sentään.

Kiasman ylin kerros. Jalkapallokentän kokoinen alue johon on seinään raapustettu tekstiä.



Toki se seinästä raaputettu on taidetta ja saa jäädä lattialle. Miten tässä talossa tuo taide onkin niin kertakäyttöistä että kerta toisensa jälkeen se ylimaalataan. 
Edes Andy Warhollin pop-taidetta ei ylimaalattu. 


Ihmisrauniot tuijottamassa töherryksiä seinällä


Jaa-a. Normaalisti kun tuollaisia näkee kutsutaan poliisi ja puhtaanapitolaitos paikalle. Tällä kertaa kyseessä romanialainen tjms taiteilija joka onneksi tuli neuvomaan ja kritisoimaan paikallisia oloja satiirin keinoin. Pikkunäppärää vasemmistolaista puuhastelua. Juuri tuollaista johon itäeuroopan maissa aina törmää. On niin kivaa ja hassua. Hmpf. 


Valokuvataidetta. Itsekin olen taidekuvaaja.


Ilkeän näköinen koira. Hyi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti