sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kalaa kauppaan!

Alkaa pientä ihmisen tainta järkyttämään tämä kauppiaiden tilanne jossa arkipäivät kaupan tiskit notkuu tuotetta, viikonlopun koittaessa sitten arinat ovat tyhjillään ja korkeintaan ihan pakanan tylsää tusinatuotetta sitten on pilvin pimein tyrkyllä. Hmpf. Näin jälleen pääsi käymään kun paikallisen koomarketin kalatiskiä zoomailin toiveikkain katsein pitkin viikkoa. Siellä on turskaa. Paksua ja isoa filettä. Eilen sitten kävin toivioretkellä tuolla vaan eipä ollut edes turskan tuoksua jäljellä. Norjalaista muka tuoretta merilohta tiskimetreittäin, helvetin kallista ahven, siika ja kuhafilettä. Ja sitä pangökkärettä jota maailman toiselta puolelta tänne rahdataan. Missä turska? Taisi jo hapantua.
Villisiika pyöreänä maksoi kympin kilo, siitä sitten piti värkätä kaikenlaista. Alkuruokana oli MPW:n reseptiikalla ennenkin tekemäni Cod a la Viennoise, siika vaan on ihan liian ohut siihen. Setti oli oivallisen hyvä, kala sen ohkaisuuden vuoksi jäi liiaksikin taka-alalle. Toisen siian käytin sitten pääruoan fish(&chips) osioon. Pottuna tässä annabellaa jotka kolmasti friteerasin 150 asteessa. Rapea kuori, pehmeää hyvää sisällä. Remouladen kanssa tämä perienglantilainen setti on yksi suosikkejani kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Alkupalaksi sitten viime viikonlopun haukien sisältä löytynyttä hauenmätiä munanpuolikkaan ja majoneesin kera.  Ei huono.


2 kommenttia:

  1. Hauenmäti on yllättävän hyvää. Kumma, että sitä niin harvoin missään käytetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joudun keskiviikkona jälleen laivareissulle, toivottavasti myös Tallinkin laivoilla tuota tarjotaan kuten Vikingillä. Hyvää on. Oli valtavat mätisäkit kaloissa, kyllä siinä dollarit liihottivat pakastimeen ihan itsestään.

      Poista