sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Synttärien tuntumassa

Tässä kun kohta on vuotta taas vanhempi niin pitihän sitä juhlia sitten viikonloppuna että oikein hiki tuli. Sankka nuorisojoukko valtasi ruokapöydän, oletin että olisi ruokaa ollut liian paljon vaan lähes toisin kävi. Alkupalaksi tarjolla oli valkosipulikeittoa ruiskrutongeilla, pääruokana sekä chili että timjamilohkareita, kermaista mustapekkakastiketta sekä härän sisäfilettä. Jälkkärinä karamellisoidut+liekitetyt banaanit jäätelön kyljessä. Aika kohtuullinen setti, useampi suu otti lisääkin ja valmistellessani ounastelemani pelko liiallisuudesta osoittautui vääräksi sillä kaikki ruoka meni. Meinasin itse jäädä vaille. Ei siinä vilskeessä sitten muistanut kinofilmiäkään tuhlata, vain yksi kuva lihoista tallentui siinä vaiheessa kun ne odotti pääsyä pannun kautta uuniin.
Olikin hyvä että oli pitkää soiroa tätä lihaa pari kiloa, oli paksumpaa ja ohkaisempaa, yhdellä keskipalan lämpömittauksella saatiin sitten kaikille sopivaa eli raaempaa, mediumia ja kypsempää lihaa.


Sain sitten lahjaksi kirjankin, vallan maanmainio opus onkin. Teresa Välimäen Purkissa! Tästäpä pitää joululahjoja loihtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti