maanantai 14. lokakuuta 2013

Haukivaranto turvattu

Yllättäen sain eilen kotiin kannettuna pari haukea työstettäväksi. Kalat oli melkoisia jötkäleitä, ei ihan kerralla mahtunut leikkuulaudalle. Sain muutamaa hetkeä aikaisemmin tekstiviestiä jossa kehoitettiin virittämään leikkuulauta, veitset ynnä muu tilpehööri. Sain lähes ilkeämielistä naurua kuulla leikkuulaudastani. Pitäiskö sekin sitten olla jokin vanha silityslauta jossa on pehmeän osan sijaan leikkuulaudaksi sopiva pinta. Kyllä pitäisi.  Vaan ei ole. Eikä muuten kunnon fileerausveistäkään ole allekirjoittaneella. Vain tuollainen kohtuu lyhytteräinen veitsi. Pitäisi hankkia sellainen kunnollinen veitsi jossa terääkin on kummallakin puolella veitsen terää ja jossa terä olisi ihan minimissään 35-40cm pitkä. Ei noilla nysillä oikein ahventa kummempaa fileoi.
Toinen hauki oli sitten 4,5kg, olikin hurjan kokoinen! Pötsissä tällä neitokaisella oli mm. simpukka. Ja mikä mainiointa, mätiä valtava pussi täynnä. Ne toki keräsin myös talteen molemmista kaloista.
Kelpaa tuossa sitten haukimurekkeita yms tehdä. Pakko ne on kutterista ja/tai myllystä läpi hurauttaa, en tuolla veitsellä sitten lähtenyt vihneluita erottelemaan.



Tuli kesken perkauksen vielä signaalia josko olisi 5,5kg hauki vielä mahtunut. Ei kyllä liiaksi tätäkään.

4 kommenttia:

  1. Vaikka hauki = kala, en ole koskaan tykästynyt sen makuun. Herkkunuotasta ainoastaan jotain jauhettua haukipihviä suostunut syömään. Muuten vaikea tapaus koko hauki. Mikkelin lähellähän on kokonainen vuori näitä kaloja.

    VastaaPoista
  2. Hauki on kyllä yksi parhaita. Ei mitään vaikeaa, huono maine vaan. Savolaisilla on omat metkut ja onneksi ovat siellä Mikkelissä.

    VastaaPoista
  3. Näköjään on hyvä haukivuosi, kun meillekin tätä herkkua on tuputettu kilokaupalla. Pulliksi ollaan ne jauhettu chilin, limen ja korianterin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tutkailin valtavaa opusta Marokkolaista ruokaa ja sieltä pitää koeponnistaa kalapullat kurkkusalaatin kanssa, kala pitää olla vaaleaa joten hauki käy siihen vallan mainiosti. Jahka tässä nyt ennättää. Pelto tuli tänään käännettyä, en silmämääräisesti nähnyt Roundupin vaikutuksia. Taisi jäädä liian myöhälle sen laitto. Keväällä sitten uudelleen jos kovasti rikkaa puskee pintaan. Kolmen viikon varoaika tuolla, joten ennättänee hyvinkin käyttämään.

      Poista