maanantai 7. lokakuuta 2013

Missä te ootte te pienet sienet kunnen mä löydä teitä...

Jälleen kerran saatoin tehdä täsmäiskun tuntemilleni sieniapajille sunnuntaina, viitekehyksenä lauantaina saatu vihi Kustavin tienoilta saaduista suppilovahveroämpärillisistä. Toisin vaan jälleen kävi, rouva Fortuna näytti häränpyllyä ja saalis jäi olemattomaksi. Hyvä jos kourallinen sieniä sitten tuli, kokonainen kantarelli ja pari tusinaa suppilovahveroa. Olin enemmän kuin pettynyt, olin kuivurin jo varannut puhumattakaan muusta.
Ilmeisesti pitää pari viikkoa odottaa niin alkaa metsän antimet nousta. Syytä olisi, viimevuotisiakaan suppiksia ei juuri enää ole. Muista sienistä nyt puhumattakaan. On surkea sienivuosi ainakin täällä ilmansuunnalla.

Hattu ja veitsi ei löytynyt metsästä. Huomaa että lippahattu on Fernado Alonson Renault tiimin ajoilta kun hän voitti ensimmäisen F1 maailmanmestaruuden. 


Silakkaa tuntuu kaupoissa olevan jo tuoreenakin niin oli niitä lauantaina sitten pakko paistaa. Mikäs sen parempaa, kunnon samettinen muusi ja paistetut silakat. Aijai. Paistelin niitä sitten samalla käryllä reilusti, saa syödä pari päivää. Kinofilmiä en siihen saattanut tuhlata näin tähän aikaan peilaten kun pitää olla suu säkkiä myöden. Lauantaina rykäisin kehiin myös ranskalaisen sipulikeiton, viimeiset oman pellon sipulit meni siihen. Hyvää tuli, juuri sitä krutonkien ja juuston kanssa maistelin, sopii kylmään syysehtooseen kuin mikä minnekin.


Sunnuntai aamulla oli paikallaan ennen Korean GP:iin siirtymistä tankata kunnolla kahvia ja toki munakas oli pakko saada. Gordonin reseptillä tein taas brittiläinen metsäsienimunakkaan, se oli aamuun aivan pahuksen hyvää vaikka kermankin jätin siitä pois.


On tässä saanut naureskella oiken makeasti, etenkin kun vm Jutta on niin tuohtunut. Kyllä se Juttaa harmittaa kun puolueensa hänen johdollaan menee tappiosta toiseen ja on jo kuilun partaalla. Miehiähän tuossa puolueessa ei ole aikoihin ollut, sosiaalitanttojen ja inisijöiden puolue. 

Ei uutta länsirintamalta siis.

3 kommenttia:

  1. Oi, sipulikeitto on ihanaa! Meillä ei voi sipulia kasvattaa, kun ne on heti täynnä toukkia. Harmi, sillä nyt ois oikein oiva hetki tehdä sipulikeittoa (ei se ole sama asia, jos joutuu ostamaan sipulit kaupasta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sipulikeitto vaan paranee ajan kanssa. Eilen en syönyt kun oli burgeria ja lihapullia työstössä. Ja täällä sataa kunnolla, kenties on sienet jo piankin tyrkyllä.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista