sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kekrijuhlat kunniaan

Tuli taas pyhäinpäivä ja tietenkin sitä sitten piti juhlistaa. Ei tietenkään minään muovisena amerikkalaistyylisenä ja mauttomana Halloween juhlana vaan tietenkin kotimaisen kekrijuhlan merkeissä. Onneksi niitä kurpitsajuttuja ei sentään juurikaan tullut silmien eteen. 

Perinteistä poiketen muutin ruokalistaa sitten omien makujen mukaiseksi. Marokkolaista reseptiikkaa tyystin, eikä vallan huonoa ollenkaan. Kekrijuhlissa on perinteiset lihasta tehdyt kekripullat, ne korvasin kanelisella kurkkusalaatilla ja haukipalleroilla. Alkuperäisessä marokkolaisessa reseptissä oli käytetty meribassia ja ehdotuksena ahventa tai kuhaa. Haukea kun oli pakkasessa niin toki sitä käytin. Aivan turhaan väheksytty kala kotimaassa. Kekrissä yleensä pääruokana on tarjoiltu lammaspataa, itse tein sitten kuskusia harissalla ja fenkolilla höystettynä lampaan karekyljysten kera. Jälkiruokana sitten granaattiomenalla ja hunajalla maustettua jugurttia greippilohkojen kera. 
Onnistunut setti, itseasiassa helppoa ruoanlaittoa ja mikä myös oleellista, ruoka oli koko lailla kevyttä. Tämä toimikin kenraaliharjoituksena tulevaa ruokaklubin kokoontumista silmällä pitäen. Aion siinäkin sitten keskittyä tyystin marokkolaiseen tunnelmaan, kenties saatan ihan alkuun tarjota mezenä muna-smetana-hauenmätiä. Jää nähtäväksi. Myös granaattiomaneshotti kävi mielessä, se kun on hyvää.

Kurkkusalaatti ja kalapihvit


Kuskusta ja karetta


Jälkkäri, toiseen presentaatioon on turvauduttava. Tämä niin sanotusti levisi kuin jokisen eväät.


Hautuumaalla tuli myös käytyä alkupalan ja pääruoan välissä, oikein juhlallinen tunnelma sielläkin, kynttilämeri oli vaikuttava. Jaajaa, toiset ne vaan kesälomaansa viettävät tähän vuoden aikaan. Onneksi ei sitten kärsi liiasta auringon häikäisystä tai hyttysistä. Eikä ole suurempaa vaaraa auringonpolttamiin. Hyvää kesälomaa!



2 kommenttia:

  1. Olipa upeat kekritarjottavat! Minä vietin tuota pienviljelijän merkkipäivää itseäni paremmassa seurassa Chef & Sommelierissa. Hyvät tarjottavat sielläkin :-)

    VastaaPoista
  2. Vaatimatonta, vaatimatonta. Ei sitä tohdi pröystäillä ensinkään. Miten muka itseäsi paremmassa seurassa? Olet turhan vaatimaton :)

    VastaaPoista