maanantai 4. marraskuuta 2013

Rintamäkeläiset vs Persmäkeläiset

Tänään havahduin asiaan jotta otsikon tv-sarja, kotimaista huipputuotantoa 70-luvulta, on nyt sitten saatavilla DVD:nä ainakin. Tätähän ei olla odoteltu ollenkaan, toki tiedän eräänkin maisterin Tervikseltä joka suu vaahdossa näistäkin aikoinaan puhui. Ajan henkeä parhaimmillaan, kulttuurihistoriallisesti arvokasta ajankuvausta ja jaadijaadijaa. Loputon tulva ajatusta ja puhetta tästä kyseisestä sarjasta joka lopulta oli kalpea kopio Heikki&Kaija sarjasta. Ainoa yhteys näissä oli tamperelaisuus ja tietenkin unohtamatta sitä faktaa että joka jaksossa kahvia kului viitisen kiloa - sitä kun sitten keiteltiin joka käänteessä ja myös juotiin. Ilmankos suuri osa suomalaisista on pohjattomia kahvitratteja. 
Jos tätä sarjaa joutuisi katsomaan niin kyllä sitä sitten... ei, en edes anna ajatusta aiheelle. Nuo rainat olisi pitänyt hävittää ns hyvän sään aikana. Karhunpalvelus on taas Suomen kansalle tehty.
Toisaalta taas ne jotka tuota haluaa katsoa tuskin omaa DVD laitteistoa kun Betamax "juuri" tuli markkinoille, mitä sitä alvariinsa toimivia vehkeitä vaihtamaan.

Kyllä Peteliuksen Persmäkeläisiä katson mielummin.

Ei varmaan sitten enää kirjastosta saa mitään, tämä hallituksen irvikuva kun lähtee siihen Kokoomuksen ajamaan järjettömyyteen että kirjastolaitos pitäisi purkaa ja/tai ajaa maksulliseksi. Demarit ovat tässäkin riennossa perässä kuin mitkäkin seteliselkärankaiset. Eipä tuolta ämmäkööriltä voi muuta odottaakaan. SDP on tätä nykyä yltiösuvaitsevaisten keski-ikäisten ämmien puolue. Ja tietty homojen. Heitä mitenkään arvostelematta. Homoja siis. Oli viime viikolla jännä nähdä miten demarien Filatov ja Kyöpelinvuore....Vihreiden Hautala ihaillen loi katseita Ajankohtaisen kakkosen Islam-illassa erään imaamin kommenttiin "homot pitäisi tappaa". 

Missä on ne demarit jotka hoitivat Kiljavan Työväenopiston valtiontukien huijaukset, missä ne demarit jotka hoiti Gaspromin kaasuputkikoplaukset ja niiden konsultoinnit veroparatiiseihin, ja ne jotka Riihi- ja Urheilusäätiöissä hoitivat hommat?  

Tuollaista se on suvaitsevaisten toiminta. Arhinmäki nyt tuolta vielä puuttui jorisemasta omituisia. Eipä hän muuhun pystykään, alkeellinen jalkapallohuligaani kun on. Takametsien takkutukka suoraan Helsingistä.



Näin arkena pitää ihmisen taimen syödäkin, viikonlopulta oli jäänyt puolisen kiloa karitsan karetta tähteelle ja siitäpä sitten tänään rakentamaan pariksi päiväksi eväitä. En malttanut vaan paistamaan karetta ja sen sellaista, rykäisin kehiin yrtti-pecorino-panko kuorrutteen, fondant perunat sekä maukkaan sipuli-timjami-fenkolikastikkeen.  Kareen annoin tunnin lämmetä, renssasin lähes kaiken läskin pois, paistoin pinnat kiinni. Sitten penslaus dijonilla ja kuorrute pintaan - uuniin. Sopivan punaista tuli, ei ensinkään harmaata. Tosin sitten evääksi kun tein, tämä harmaantuu kuin vanha äijä mikrossa. Eipä sille sitten mitään voi. Maku oli mitä mainioin kuitenkin. Fondantit tein siiklistä, maustoin ja paistoin oliiviöljyssä ja timjamissa, pikku nokare vielä voita perään ja kanalientä - uuniin vartiksi. Aivan tajuttoman hyvää pottua.
Kastike nousi sitten parilla sipulilla, fenkolilla, timjamilla sekä viime syksyisillä suppilovahveroilla. Durumia ripotin pintaan, sienten liotusliemi ja sitten demiä puoli purkkia. Siivilöin kastikkeen ja tarkistin maun. Tuli fantastisen hyvää, rehvakas olematta silti röyhkeä. 

Harmi ettei tullut ruokavieraita. Noh, pitääpä syödä kaikki itse.

Kare odottaa uunia. Toki sen pinnat ensin paistoin kiinni, sipaisin sinapit pintaan 


Pikku maistiainen


Sopivan punainen omaan makuun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti