sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Talvimyrskyn silmässä

Kaikkea sitä joutuukin kokemaan, että vielä näillä leveysasteilla joutuu myrskyn silmään keskellä kirkasta päivää marraskuussa 24. päivänä. Ymmärtäisin tämän jos oltaisiin Rovaniemellä tai Päntäneellä, mutta että täällä. Siinä sitä sitten vain joutui ihminen polkemaan vastatuuleen ja tuiskuun niin että oli silmät ja korvat lunta väärällään. Onneksi tuuli vei myräkän ilmeisesti Turkuun, hyvä niin, sinnehän he hamuavat kaiken nyt ympäristökunniltakin. En joutunut onnettomuuteen ja selvisin lähes suuremmitta kommelluksitta tuosta nelisen minuuttia kestäneestä pyrystä.

Tuon päälle oli hyvä herkutella eilen tehdyllä lohikeitolla. Lohi kun tarttui onkeen kaupassa kokonaisena, roippeista keittelin liemen, hyvää tuli. Keiton kylkeen sitten tietty Jurmoa, se vaan on erinomaista saaristolaisleipää. Siitäpä sitten tuli mieleeni tehdä alkupala, pannulla paahdin pari palaa tuota, tein hernepyreen leipien päälle ja pannun kautta vielä Mestaripalvin savukylkipala asettui kokonaisuuteen. 
Jälkkärinä oli sitten cannolleja, joita tein ensimmäistä kertaa vaikka on tuossa 80-luvulta alkaen käynyt mielessä, Kummisetä II leffassa oli tuo kuuluisa lausahdus, Clemenza niminen himpun verran pyylevä veijari sanoo "Leave the gun. Take the cannoli."
Tuohon idean nappasin Herkkusuun lautasella blogista, tosin omat jäivät kuitenkin liian paksuiksi. Olisi pitänyt jollain lääppiä niitä vielä ohkaisemmaksi. Seuraavalla kerralla sitten. Samoin sokeria voisi laittaa vähemmän, kenties jotain situunaa tms loraus. 

Pikku alkupala


Lohikeitto, kermaan tehty. 


Cannollit. Ricottaa, sokeria, pistaasioita täytteessä.


2 kommenttia:

  1. Onpas siellä taas herkuteltu :-0 Pistaasi-cannollit näyttävät järkyttävän hyviltä. Uskaltaiskohan moista kokeilla jouluna?
    Jurmo on tosiaan täydellistä saaristolaisleipää. Chef aikoo jouluksi kokeilla itsetehtyä versiota, mutta ehkä varmuuden vuoksi napataan kuitenkin Lidlistä yksi Jurmo mukaan. Se kun on täydellistä graavilohen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin vaatimatonta settiä. Cannollit olivatkin hyviä, kuten sanottu, himpun verran vähemmän sokeria ja reilusti ihan paperinohueksi levittää taikinan. Sain taikinasta tuon 5 kpl tehtyä. Varmaan kymmenen olisi tullut ohkaisempana. Saaristolaisleipää olen kerran koittanut tehdä, tuli väärän sorttiset maltaat ostettua (nestemäistä) ja sitten olikin kuplivaa kauhua köökki täynnä... en kerro enempää kuin sen että sitten lopulta limput oli kuin tiiliskiviä.

      Poista