torstai 21. marraskuuta 2013

Flunssan kourissa

Ottikin tänä syksynä kauan ennen kuin tuo pakanan syysflunssa iski pintaan. Tällä kertaa himpun verran miedompana, mutta sitäkin sitkeämpänä. On tuo tuossa tehnyt tuloaan jo pari viikkoa, keskiviikkona sitten siinä määrin että vetäydyin kotiin kuin karhu talviunosille. Uskon kyllä vahvasti siihen että valkosipuli on pitänyt basiliskot loitolla, ehkäpä olen viime aikoina sitä liian vähän käyttänyt. Nyt lentsun ollessa vahvimmillaan oli sitten aika valkosipulia nauttia reilusti, hyvää oli. Kuinka olikin sitten aikaa makoilla ja lukea kirjaa, tällä kertaa lahjaksi saamaani maan mainiota Purkissa! opusta jossa toki oli myös valkosipulireseptiikkaa. Kaikki tarvikkeet kun oli jo valmiina eikä tarvinnut ponnistella sitä kautta, vietin kotvasen jalkeillani myös tämän askareen parissa. Aurinkokuivatuista tomaateista laadin kirjan ohjeiden mukaan pyreen, kuorin 4 valkosipulia (videovinkki, vinkki2: laita vain 1 sipuli kerrallaan, 10 sekuntia ei riitä kuitenkaan ja rauhalliset liikkeet, valkosipulin kuoret ovat kuin höyheniä...) jonka jälkeen liemessä niitä pari minuuttia keittelin. Keitinliemestä, pyreestä ja öljystä marinadi, valkosipulit purkkiin ja soosi päälle. A vot. 3-4 vrk ottaa vähimmän jälkeen maustuakseen, josko lauantaina ennättäisin Brasilian Interlagosissa ollessani niitä maistelemaan. Ehdottomasti. 
Lauantaina myös lohikeittoa - noinkohan maailmanmatkaajan nenä sen erottaa bittivirrasta?

Valkosipulit keittyvät


Purkissa tekeytymässä... jos onnistuvat niin tässä on tämän joulun hittituote. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti