torstai 26. joulukuuta 2013

Ohi on... seuraavaa odotellessa

Joulu siis, tämä kulutusjuhlien kuningas ja krääsän kuningatar. Tyytyväinen saa olla kaiken kaikkiaan. Vuosikausiin ensimmäinen joulu etten hösännyt mitään, en perinneruokia aatoksi enkä juuri muutakaan. Kuitenkin tuli sitten kinkkua syötyä sukulaisplikalla, oli siellä hyvin tuo laadittu, ensikertalaisilta jopa erinomaisesti! Oman jälkikasvun kanssa sitten nautimme tonkatsua kotiin saavuttuamme vieraskierrokselta. Sekin osui enemmän kuin nappiin, kyllä niissä panko-korppujauhoissa on taikaa. Olen tuon aiemminkin huomannut eräänkin kerran kun on MPW:n reseptillä kalaa tehnyt. Samoin kastike oli vallan fantastisen hyvä, löysin sen Ankerias Vipusen blogista ja kylläpä tuo tiesi mistä kirjoitti.

Joulupäiväksi keittelin sitten kasaan hummeri-simpukka keiton, hummerisalaatin vuonankaalilla ja tillimajoneesilla sekä taasen tuon tonkatsun. Keitosta jätin anisviinan pois, ei se sitä välttämättä kaipaa. Keiton reseptiä muuttelin myös siten että laitoin sitruunaruohon pari vartta ja muutaman limenlehden jengiin. Ja kynnen valkosipulia. Annoin hymyillä reilun tunnin. Sitä possua kun jäi aatolta niin olihan tuota tonkatsua uudemman kerran tehtävä, samoin kuin maustettua liisiäkin. En kyllä paistanut liisiä.
Jälkkäriksi tein sitten glögiä vain, juustot jäivät vielä tekeentymään, samoin graavaamani lohi. Glögistä tuli kyllä hieman übermakeaa kun epähuomiossa kaasin sitä kattilaan kuumenemaan laittamatta vettä sitten ensinkään...

Tietenkin kaiken kruunasi sitten lopulta noidannuoli joka eilen paukahti kuin miljoona volttia. Tässä on nyt sitten olo kuin olisi kulmasohvassa nukkunut. Kyllä jaksaa ilmoitella itsestään ikävällä tavalla.

Hummerikeittoa, krutonkeja sekä korianteria


Hummerisalaatti


tonkatsu


Olin näemmä kilttikin ollut kuluvana vuonna kun vallan mainio opuskin päätyi hyllyyni!


1 kommentti: