sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Burgereita lauantaille

Me Annikan äänestäjät kokoonnuimme, ei tietenkään kaikki reilu 10000 vaan murto-osa tuosta, istumaan alas hyvän ruoan merkeissä. Tulipa siinä visailupelejäkin pelattua, ei varsinaista voittajaa siitä löytynyt. Oli jokin nuorisolle tuttu nettivisailu. Pitää itsekseen koittaa sitä myöhemmin.

Perjantaina jo rykäisin New York juustokakun kehiin, samoin majoneesit valmiiksi. Kahtaa sorttia majoneesia sitten tarvittiin, oli normimajoneesia coleslawiin ja sitten burgereihin valkosipulimajoneesia. Jälkimmäiseen paahdoin kokonaisen valkosipulin reilun tunnin verran uunissa, jonka jälkeen siitä voi pusertaa valkosipulin tahnana ulos. Erinomaisen hyvää.

Coleslawiin en vieläkään mistään löytänyt niitä sellerin siemeniä joita aitoamerikkalainen resepti huutaa. Ja valkokaalinkin puolittain korvasin punakaalilla, josta pidän erityisen paljon. Jännän värinen salaatista sitten tuli, hapokkuutta olisi saanut olla enemmän, samoin majoneesia. Burgeri oli sitä perussettiä, Hestonin reseptillä sisäpaistia 8mm reiän läpi lihamyllyssä, voimakas suola ja jääkaappiin tekeytymään.
Ranskalaiset tein ihan rikeasta, pariin otteeseen friteerasin ja hyvää tuli. Maustaminenkin osui nappiin vaikka vähän pelkäsin nuorison narisevan suolaisuudesta. Burgerin väliin sitten vielä karamellisoin sipulia. Hmmm... oikeastaan taidankin tehdä vielä yhden tämän jälkeen. 


Burgerit ja ranut sekä coleslaw


Himpun verran friteerasin myös maniokkilastuja naposteltavaksi. Niihin garam masalaa, valkosipulijauhetta, cayennea ja suolaa. Hyviä.


Se Nyyjorkkilainen kakku.


Ei voinut ylimääräisiä vadelmiakaan pois heittää. Hyvin maustui.


Perin arvelluttava viinitonkka taloon kulkeutui ilmeisesti Brasilian tai Argentiinan sademetsien kätköistä. Hyvää oli. Ei tullut mieleen äänite seitsemänkymmenluvulta "Lautanen Guatemalan verta".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti