perjantai 24. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua!

Oikein ruokaisaa Joulua kaikille tasapuolisesti, kuitenkin kannattaa se lanttuloota jättää vallan tekemättä tai ainakin syömättä, täällä EU:n alueella kun pitäisi olla itsekunkin valveutunut ja edes hieman koittaa tehdä jotain ettei ylenpalttisia kaasupäästöjä tulisi. Itse sanon jyrkkä EI lanttuloodalle. Olenkin justeerannut joulumenun aivan tyystin erilaiseksi kuin muina vuosina, tänä jouluna joulukala on boullabaisse tehtynä kotimaisesta siiasta ja lohesta, toki myös on mukana simpukat, ravut ja mustekalaa sekä tietenkin sitten myös parmesanista ja ranskankermasta tehdään pallero lautaselle. Joulukinkkuhan syötiin jo itsenäisyyspäivänä, sitä ei sitten uudelleen tehdä, kohta uuniin kapsahtaa kalkkuna. Oli melkoinen pettymys kun avasin pussin kotvanen sitten, mokoman klokklottimen nahka on revitty niin että rintalihat näkyy :-( Siis kertakaikkiaan syvä pettymys, nyt vaan täytyy toivoa ettei pienen pienet lapseni ala ihan valtoimenaan itkemään, surupukuun tässä täytyy itsekin pukeutua ellei jotain ratkaisua löydy. Kuitenkin, Jamie Oliverin ohjeella teen maustevoin jonka sitten tuonne nahanrääppeen alle laitan antamaan makua ja mehevöittämään, Keith Floydin ohjeella tein eilen kastikkeen, tosin jouduin hieman muuttamaan sitä koska kalkkunan mukana ei tullutkaan sisäelimiä yms paloja vaikka olisi pitänyt - on ennenkin tullut. Tästä lähtee kyllä kunniamaininta ja perin voimakas valituskirjelmä valmistajalle, olen leipiintynyt. 

 Raiskattu mikä raiskattu, helvetti sentään. Sokea käsittelijä ollut :-(


Tästä järkytyksestä toivuttuani, jos ylipäätään toivun, pitänee sitten vielä tehdä... ei mitään. Hyvänen aika, eilen tein rakkaan tyttäreni kanssa karjalanpiirakat Taikinatiinu-blogin ohjeella jälleen kerran, aivan fantastisen hyviä! Sekä porkkanalaatikkoa tuli väännettyä. Minä en sitä tehnyt, valvoin apukokki Maikin toimintaa, otin stimulanssit itse Mouton Cadet Bourdeaux... 

Kuusi tuli haettua, ei todellakaan mistään Plantagenin/Bauhaussin majavanhännältä näyttävien kräkien keskeltä vaan aidolta suomalaiselta maanviljelijältä joka jouluna sitten pääsee vankemmin leivän syrjään kiinni pienellä sivubisneksellä. Hyvä niin.  

 Merry Christmas... 

Kuusen alapuolta en häveliäisyys syistä tohdi näyttää, lahjakasa on sen verran mittava että jossain voi nousta poru, enkä blogillani sitä todellakaan halua aiheuttaa. Voin raottaa salaisuuksien verhoa sen verran että lahjojen runsaudesta johtuen avasin jo aamutuimaan pari pakettia, näin foodien sydäntä lämmitti sattumanvaraisesti valitsemani pari pakettia joiden sisältä löytyi kastikesiivilä ja joka kokin vyöllä vakiona oleva blow torch :-) Iso käsi tontuille ja tietenkin myös Joulupukille :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti