sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Talvi on tullut. Olen pyöristynyt. Kertakaikkiaan.

Aivan järkyttävät ilmat täällä bunkkerin läheisyydessä. Ei edes vastatehty joulukinkku lämmitä.



Pakko oli sitten köyhän tässä laatia kinkun kylkeen vaatimattomat alkupalat ja jälkkärit. Alle sipaisin uppomunat sipulipunaviinikastikkeella "Oeufs pochés au vin rouge". Aivan uskomattoman hyvää, paahdin leivät, salotit voissa paistelin lempeästi ja sitten Ripassoa päälle... joo väärä maa mutta erinomainen viini ja sitä kaapissa oli niin sitähän käytettiin. Burgundilainen resepti tuo on eli olisi jtn sellaista pitänyt, olin luova. Kaikki meni nappiin. Ja tämä oli Fran Werden kirjasta Bistroherkut. Tuo on kirjastosta lainassa, pitänee hankkia omaan kirjastoon myös.



Jälkkäriksi sitten Gordon Ramsayn ohjeella kohokasta. Sitruunakohokas. Ei voi mennä vikaan. Eikä menekään kun on nöyrä :)
Itsenäisyyspäivänä vaan tänne syömään, muutama kohokas on vielä tarjolla ! :-)


2 kommenttia: