lauantai 1. syyskuuta 2012

Syksy saapui sittenkin

Onpas se ollut synkkä päivä, sataa tihuttanut aavemaisesti lähes koko päivän. Belgiassa taas poikkeuksellisesti säällinen keli, tulokset vaan heikot, sanoisin jopa kehnot. Ihan tätä en odottanut. Aamupuhteeksi kahvin jälkeen aamuyhdeksän korvissa polkaisin alueelle hakemaan ainekset perunasalaattiin jonka tänään alkupalaksi tein. Jälleen kerran reseptinä oli ravintola Mamin maanmainio perunasalaatti joka sisältää ihan frisee salaattia, uutta pottua, neulapapuja, isoja kapriksia sekä majoneesia. Kolme ensin mainittua sekä reilun setin porkkanaa ja sipulia koukin alueelta mukaani. Majoneesin toki itse veivasin, tällä kertaa tein sen neitsyt oliiviöljyyn kun oli muut hyvinkin loppu. Oliiviöljyllä tehty majoneesi aina maistuu erityiseltä, hyvää, mutta mielestäni sopii enemmänkin välimerellisiin salaatteihin. Huomenissa pitää noukkimistani punasipuleista tehdä marinoituja sipuleita sekä samalla säädöllä saatan marinoida punakaaliakin, sitä kun kaupasta tänään helmaan tarttui. Jos kohta sitä tuli perunasalaatista nautittua, tein sitten Gastronomers Guiden reseptillä kalatacoja. Näiden tortillojen kanssa tuli tulkintavirhe reseptissä, ymmärsin jotta 1,5 kuppia tulisi vettä, vaan se merkintä taisikin olla 1-1,5 kupillista. Noh, en mennyt paniikkiin vaikka maissijauhot sitten olivatkin jo loppu, jatkoin durumilla. Se siitä gluteiinittomuudesta sitten. Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta kun itse näitä tein, olivat kyllä ihan hyviä, tosin ihan samalla tavalla näillä porsastelee pitkin ja poikin kuin kaupan lisäainekoppuroillakin. Kalana ei ollut reseptin dolfiinia vaan ihan kotimaista haukea, josta tuli vallan mainiota. Lopusta hauesta, sitä kun on reilusti, taidan huomenissa laatia mureketta tai pullia. Ehdottomasti erinomaista kalaa, hauki siis. Liiaksi sitä kartetaan. Tulipa tehtyä positiivinen havainto kaubamajassa tänään, avocadoja saa nykyään jo käyttökypsinä, ei tarvi viikkoa aikaisemmin ostaa ja itse kypsyttää. Se on niin kypsää touhua ennen ollut. Bunkkerin maissien kimppuun kävin myös tänään. Oli vielä turhan aikaista vaikka tuhero maissin päässä olikin jo rusehtunut. Liian aikaisin otin syötäväksi kuten kuvasta voi päätellä...

Vielä oli kimalaiset aamulla ahkerina!


Pottusalaattia 


Lähes täydellinen maissi 


Meinasi kuva näistä unohtua, muistin kuitenkin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti