sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Testissä Kenwoodin yleiskone

Pitipä siinä eräskin Kenwoodin yleismylläkkä testata lauantaina perusteellisesti, masiinassa piti olla makkarapursotinkin kaiken muun veivarin, lingon ja hilavitkuttimen lisäksi, tai ainakin sellainen mielikuva minulle jäi pakkauksen kuvasta. Ei tietenkään ollut, pursottelin makkaran sitten käsin hieman modatun suppilon kanssa, kyllä meni aikaa vaan ei ihan niin kauaa kuin eräillä kavereilla aikoinaan. Tunnissa oli suolet täynnä tuotetta. Ei tullut niin pro lookia kuten kesän makkarafestareilla, maku oli kyllä paikallaan. Tein kahta sortimentia, toinen oli toki se kesän festarien lammasmakkara eli merquez, toiseen satsiin tuli enemmän yrttinen makkara. Käytin tähän toiseen toki omia yrttejä, mm. rosmariinia, timjamia, oreganoa sekä tietty suolat ja pippurit. Valkosipulia laitoin kumpaankin makkaraan reilusti, merquezissa käytin rasvana Mestaripalvin palvattua kylkeä ja yrttimakkarassa samaisen lihakauppiaan savustettua pekonia. Lampaanliha oli kauppahallin Jokiselta tuoretta lapaa. Kyllä näillä eväillä kelpasi puuhastella. Samaan Kenwood testiin sitten ymppäsin mukaan blenderitestin kun jälkkäriksi laadin vadelmahyytelöä vadelmagranitan ja kuohuviinin kera. Mainiota. Laitteen blenderi toimi moitteetta ja tuntui tehokkaalta. Kuten myös lihamyllykin, manuelin mukaan piti olla 2 kpl reikälevyjä, iso ja pienireikäinen, vain yksi pakkauksesta löytyi, toinen lienee samassa paikassa kuin se makkarasuutinkin. Tuo ei mikään halpa laite tainnut olla, olisi voinut olettaa siinä sitten kaiken tarvittavan  mukana... vähän Kenwoodin arvostus omissa okulaareissa tippui alaspäin tämän takia himpun verran. Alkupalaksi saatoin tehdä mitä mainioimman makuista mustatorvisienikeittoa. Tätä herkkua en vaan itse ole koskaan luonnonhelmasta löytänyt, harmin paikka. Tänään sieniretkellä löysin jokusen litran suppilovahveroita ja pari kourallista kantarelleja. Suppikset parhaillaan kuivurissa pöhisevät, kantarellit pääsevät joku päivä risottoon. Keiton kaveriksi sitten erittäin maukasta Abadal valkkaria jota vielä tovi sitten  Alkosta sai, enää ei paitsi tilaamalla. Tämähän oli aikoinaan El Bullin talonviininä.

  Tämän näköinen masiina pääsi testiin


Hyvinhän tuo lihat jauhaa


Alkukeitto viineineen


Ihan kiva valkkari, onneksi tätä on vielä varastossa syksyn rapukekkereihin


Makkara sai kaverikseen paistettua riisiä. Olikin ensimmäinen kerta kun tein tuota, yllättävän hyvää. Tietenkin oli pakko korianteria laittaa olan takaa, se vaan on niin hyvää. Vasemmalla sitten pötikkä merquezia, oikealla yrttimakkaraa. Tänään tätä vielä söin suurella ruokahalulla.


Tähän paistettuun liisiin en sitten kalakastiketta käyttänyt vaikka lesepti niin määläsi, käytin ostelikastiketta. Muutenkin maustin sen samoilla mausteilla kuin merquezin, eli kuminaa, fenkolia, chiliä sekä normi suolapippurit.


Vattujälkkäri hyytelöä, granitaa, skumppaa ja toki tuoreita vadelmia 


Loppudrinkkinä sitten hotshotti. Pari. Korkeintaan kolme.


Näitä tämmöisiä tötteröitä alkaa olla metsät kohta väärällään.


Super Mario perhepotrettiko se siinä? 


Viime viikolla joku päivä siinä rypyttelinkin. Ei ollut mallia tai istujaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti