keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ruokaohjelman ja blogin välissä

Tulipa sitä sitten sunnuntaina tehtyä chili con Jamieta, pakanan pakanan pakana kunnen kuvaa napannut. Taginessa tein koska se on suurempi mitä tuo mun pata, kolmisen tuntia pöhisi, hieman reilu, liha oli tavattoman mureaa. Maistelin pitkin pulputusta, lisäsin chiliä ja cayennea. Toki oitis maistelin valmistuttuakin, otsa, silmäluomet ja muut paikat hiessä tuota sitten söin, sen verran hotilta tuntui. Maanantaina otin töihin evääksi, jotenkin oli laimentunut vaikka yleensä maku vaan tiivistyy. Siis tässä setissä oli kolme tuoretta chiliä,  kaksi kaverin tuotantoa, yksi kaupan chili, 3 kuivattua ja kahvissa liotettua chipotlea sekä sitten cayennea. Jouduin vielä tiistain eväisiin laittamaan Meksikosta tuomaani habanero kastiketta, alkoi potkua löytymään. Tämä chilin teko on kyllä taitolaji, ei se onnistu ihan tuosta vaan. Onneksi olen vinkkejä saanut, esim jäsen M antoi vinkin vuosia sitten, kikherneitä pitää liottaman yön yli tahi 12h. kylläpä ne turpoavatkin. 

Tänään oli pakko paneutua Puutarhan ja Hellan välissä blogissa olleeseen mustatorvisieni-vuohenjuusto pastaan. Kuva ja ajatus tästä oli sen verran fantastinen että se oli pikimmiten pakko koeponnistaa. Tänään tätä laadin kotvanen sitten, tuli kyllä aivan tavattoman hyvää. Tätä vauhtia mun mustat torvelot loppuu ennen kuin kevät koittaa. Pitäisi tehdä kauppatorille toivioretki vielä kun on mahdollisuus.
Mutta reseptiin, mä laitoin mukaan kolme siivua tätä kotimaista paperinohutta "pekonia", pari banaani salottia sekä pari desiä kuivattua ja pari tuntia liotettua mustaa torvisientä. Korvakuulolta kun tein niin unohdin reseptissä olleen pavun, harmi sillä pakkasessa olisi ollut oman pellon tuotetta. Kuitenkin lähituottajan kevät/salaattisipulia laitoin, kuten omaa tuoretta oreganoa joka jaksaa vieläkin puskea. 
Vuohenjuustoa puskin sitten koko paketin mukaan ja raastin parmesania vielä päälle, sekä toki loraus balsamicoa. Yksinkertaista ja aivan fantastisen hyvää!

Pastaa...


Kevyesti paahdetut pinjansiemenet antoi kivan säväyksen


Rosmariini jaksaa puskea 


Kuten myös oregano ja salvia, oikealla takana astiallinen rosmariinia joka otti nokkiinsa kun toin sen sisälle. 


2 kommenttia:

  1. Mitä lihaa käytit chilipataan?

    Meillä seuraava mustatorvisieniruoka lienee torvisieni-lammaspullat. Enkä tunnu pääsevän irti himosta tehdä kirkas sienikeitto, joskin reseptin lopullinen koostumus on vasta mietinnässä. Valkoviiniä, kuusenherkkusieniä, sipulia, palsternakkaa?

    VastaaPoista
  2. Naudan rintaa käytin. Keitto kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista