torstai 25. lokakuuta 2012

Terveiset Baltian Pariisista

Yllättäen ja pyytämättä avautui tilaisuus lähteä Baltian Pariisiin pikku retkelle, en silmääkään räpäyttänyt vaan pakkasin laukkuun meikit, ketjut ja vyöt ja olin tien päällä. Veijo Foreca kertoili siellä olevan 15-20 astetta celsiusta lämmintä, huitun kukut, hyvä jos viitisen astetta oli päivällä. En sitten tohtinut astua jalalla näihin jopa Yhdysvaltojen konsulaatin mustalle listalle päässeihin paikkoihin, sitä enemmän tuli käyskenneltyä Riikan keskustan tuulisilla kujilla. Väinäjoelta kantautui perin ikävä tuuli ihan joka päivä. Kuten aiemminkin, kahteen kertaan aiemminkin olin tuolla käynyt. Talvisaikaan tuolloin. 

Pieni hetki meni muistaa mitä on missäkin, sen ajatustuokion jälkeen kuitenkin sukkuloisin Riikassa kuin kala vedessä. Ei siis ollut hajuakaan missä olin ja ympyrää pyörin akvaariokalan lailla. Aina kun näin jonkun paikan "tuon mä muistan" se ei sitten ollutkaan se. 

Hintatasoltaan Riika on tyyriihkö. Kahvi ja leivonnaiset ovat erityisen halpoja. Samoin ruoka jos malttaa tahtoo tutustua latvialaiseen ruokaan ja käy syömässä vanhankaupungin ulkopuolella. Tosin itse en niin tehnyt, tsekkasin netistä pari kivaa paikkaa jotka sitten koeponnistin. Wikitravel suositteli Kiploku Krogs nimistä bistrotyyppistä ravintolaa, oli vallan mainio. On valkosipuliravintolan maineessa, mielestäni sitten käyttävät liian vähän valkosipulia, kovin oli mietoa. Kuten myös muutenkin, mausteiden ja suolan käyttö oli perin varovaista kaikissa käymissäni ravintoloissa, joten pääosin oli pakko suolaa lisätä muuten tavattoman tuoreiden ja hyvien makujen esiin tuomiseksi. 

Kävin Zeppeliinihalleissa myös tuoretuotteita zoomailemassa, en siellä saattanut kuvaa ottaa saati ostaa mitään. Kalakaupan puolella yllätyksekseni ei ollut mitään vanhan kalan hajua saati katkua, ilma oli fressi ja kalat todella hyvän näköisiä. Osa pienemmistä kaloista pikku altaissa jopa elossa vielä. Tuossa olisi paikka suomalaisille kalakauppiaille käydä tutustumassa. 

Tuota miten nuo paikalliset naiset 10-15cm koroissaan kävelee kuin junat tuolla vanhan kaupungin muhkuraisilla kaduilla, en ymmärrä. Kivaa katseltavaa kuitenkin :-)

Tuomiokirkko


Uutta kuparia pintaan



Riikan vanhin talo, nyt siinä on ravintola


Entinen työtoverini Jyrki M.


Tikkareita


Karjalasta kajahtaa


Näkymää Radisson SAS Skyline keppulasta, sumu oli kova.




Balli :-) Kyllä näitä Balleja tuli maistettua. Piti olla hottia, ei ollut järin hottia vaikka kehuskelivat Balleja myös Barcelonassa, Prahassa ja Berliinissä. Aika mauton Balli...


Tämmöistä napostelin mini tuc:ien päällä. Ihan maukasta. Ei tainnut olla aitoa mätiä kuitenkaan vaan jotain merilevävastiketta.


Riikan ghettomuseo




Riikan (tai Latvian) tiedeakatemian rakennus taka-alalla. Se on VALTAVA kun pääsee lähelle.


Taas toi Jykke


Tämä oli Pyhän Petrin kirkossa, ihan kirkon takana oli tollanen loosi jossa pienet neekerit piti ovea. Tuo kirkko oli siis monta sataa vuotta vanha. Mikähän sen rooli on ollut? 


Kissit oli valmiina...


Aika litku bisse. Kallis. Pöh.


Valkosipuliraflan alkuruoka.. rapuja valkosipuliyrtissä


Leipää samassa paikassa.


Possua ja pottuja, sienisoosi. Potuissa valkosipulia. Hyvää. Kyllä tuota Kiplogu Krogsia voi suositella. 


Täällä en käynyt edes kakalla. Eipä siellä ketään ollutkaan kun ohi kävelin. Kävelin siis ohi.


Domini Canes ravintola löytyi hotellin takaa kun ensin oli toista tuntia kiertänyt kaupunkia etsimässä sopivaa paikkaa. Ensin kävelin ohi, miten kävikin takaraivossa kutsuhuuto... en todellakaan pettynyt.

Alkupalaksi kampasimpukoita porkkanapyreen ja salaatin kera


Pääruoaksi butterfish, en vieläkään tiedä mikä tämä on. Kuka kertoo? Hyvää se oli, valkoista paksua kalaa.



Jälkkäriksi creme brulee. Hyvää, ehkä liian iso :)


Tätä kylttiä etsi


Niin, kyllä tällä reissulla piparuakin sai :-D


Tämä taisi olla joku esihistoriallinen Killin ja Nallin vastike


Tämmöisiä... 





4 kommenttia:

  1. Tuohan vaikutti hauskemmalta kuin se Ranskan Pariisi, joka oli aivan vietävän tylsä kaupunki. Piparuakin noin vain saatavilla :-D

    VastaaPoista
  2. Ei kai kukaan mihinkään lähde jonsei Piparua ole tiedossa :-D

    VastaaPoista
  3. Jylhää menoa....kertakaikkiaan? Työelämä on myös sitä, kerran koitin sitä todeten: "ihan paskaa"! Vapaaherrana voi olla vaikka tonttuna Riikassa.

    http://www.youtube.com/watch?v=5Y6X33XcQDQ

    VastaaPoista
  4. Tervehdys :) Ei terve keho työtä kaipaa eikä sairailla sitä saa teettää. Kipeän selkäni kanssa vaan on pakko painaa, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. No ei kaikista vaan ole vapaaherroiksi. Hienon Piip Wailbergin olitkin löytänyt, saat miehen kyyneliin.

    VastaaPoista