sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Pippurit, konjakki sekä valkkari

Pakko tässä jälleen paneutua erinomaiseen Sonja Leen kastikekirjaan kun on kaiken maailman kinkeriä ja tupailtaa tiedossa yhtenä jos toisenakin viikonloppuna koko maaliskuun ajan. Tahdoin pippurikastikkeen kimppuun käydä, enkä vaan sitä perinteistä mustapekka+kerma ratkaisua edes harkinnut. Edellämainittu kastikekirja kun hyllystä löytyy niin turvauduin sieltä löytyneeseen reseptiikkaan, eivätpä ole ennenkään pettäneet. Tähän pippurikastikkeeseen tuli sitten voita ja oliiviöljyä, 6 rkl pippureita, konjakkia, valkoviiniä, demiglacea sekä muutama ruokalusikallinen ranskankermaa ja tietty suolaa myllystä.
Perin mukava kastike tästä sitten kehkeytyikin, tätä voisi varioida siten että käyttää eri pippureita, tässä oli vain viherpippureita, joita tosin minulla ei ollut tarpeeksi ja korvasin osan mustapippureilla. 
Kastikkeen olisi voinut vielä siivilän läpi ajaa vaan tahdoin rustiikkisen tunnelman, olihan kyse vain koeponnistuksesta. Kastikkeen kaveriksi entrecotea, pikku perunaa ja oman pellon papuja.
Erinomainen setti.


Muru kirjaa viikolla lueskelin ja päätin siitäkin sitten koeponnistaa jonkun jälkkärin. Tällä kertaa testipenkkiin pääsi mustaherukkaparfait ja valkosuklaafudge. Mustaherukkalikööriä en sitten parfaitiin laittanut kun en sitä kaupasta löytänyt. Hyvää siitä tuli ilmankin, liekkö sitten esimerkin tummempi tunnelma sen peruja. 
Kyllä tätä voi tehdä toisenkin kerran, muotiksi ei kannata valita paperivuokia kuten itse tein paremman puutteessa.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti