torstai 14. helmikuuta 2013

Siemenen laskun aika...

Tai sitten ei ihan vielä. Kateellisena olen tässä seuraillut eräänkin blogistin starttia satokaudelle, itse en vaan ole saanut mitään aikaiseksi. Tai no, sain nuo viimeiset purkit työnnettyä parvekkeelle kun alkoi sieltä mullasta jos jonkin näköistä möttiäistä kaivautumaan esiin. Tällä tapaa säästyin suihkuttamasta Raidia ympäriinsä, vaikka varoiksi tein sellaisen 45s suihkauksen. Kuitenkin kaupoissakin alkaa olla taas jo kaikkea kylvö ja kasvatusaiheista materiaalia tyrkyllä, pitää siihen tutustua paremmin. Perinteisiin tuotteisiin meinaan satsata tänä vuonna enemmänkin. Persilja, salvia, basilika ja korianteri saa olla ne kulmakivet, sitten jotain pientä ja jännää lisäksi. Pellolle paskan lisäksi olisi tarkoitus levittää taas tuo Uuden Seelannin pinaatti, se kun on satoisa. Sekä viitlai kuutlai ja muutlai sipulia. Kenties pieni pätkä pernaa. Ja ehdottomasti papuja, neula ja härkä, sekä herneitä ja tietenkin maissia! 
Suurtilallinen kun on suomettunut jälleen, kenties saan koneellisesti pellon käännettyä ettei mene taas tänäkin vuonna tuota elbow greasea liiankin kanssa. 
Yrttiä on valmiina siemeninä täällä pusseissa, pitäisi vaan saada aikaiseksi ja kylvettyä se...

Pari tuokiokuvaa Bunkkerin parvekkeelta...

Lohduton näky kun vettä sataa, ilma on harmaa ja kaikkia......aaaa... 


Rosmariinikin muumioitui...


Kenties tomaattia ens vuonna tuonne? Vaiko mustasilmä susannaa? Vai mikä martta se oli? Kaija?


3 kommenttia:

  1. Mä en olekaan kokeillut Uuden Seelannin pinaattia. Voiskin kokeilla sitä, koska yleensä pinaatit tahtoo meidän paahteisella yläpihalla alkaa heti kukkia.
    Kuinkas iso plantaasi sulla on viljeltävänä?

    VastaaPoista
  2. Plantaasi on, kun oikein silmiä siristää (kiinni), oikein silmänkantamattomiin suuntaansa... joskus olen kävellyt sen päästä päähän saman vuorokauden aikana.

    VastaaPoista
  3. Hyvänen aika, no sittenhän siellä mahtuu toteuttamaan itseään :-D
    Mä mietin, josko pitäis laittaa vielä 1 kasvimaa tilaukseen, kun istutin aika runsaasti valkosipulia noihin vanhoihin. Ei riitä tila kaikille visioille.

    VastaaPoista