sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Wok me!

Tylsyyden rajamailla ja vieläkin ilman loton pääpottia mentiin tämäkin viikonloppu, harmitellen etten sitten kuitenkaan lähtenyt Helsinkiin vaikka tilaisuus oli. Pj Sipilä piti vakuuttavan puheen, tässä se kokonaisuudessaan. 
Ateriarintamalla oli hiljaiseloa, lauantaina tein vaatimattoman mustatorvisieni risoton, ihan ok setti vaikka tuppasi tulemaan liian jämäkkää. Tähän pitää jatkossa kiinnittää enemmän huomiota. Söin vaan tuon niin äkkiä että unohtui sitten kuvakin siitä ottaa. 
Tänään ulkolämpömittari valehteli minulle kuutisen astetta alakanttiin ja sekös se sitten suorastaan vaati lämmintä, jopa tulista ruokaa koneeseen. Wokkia kaivamaan esiin, possun ulkofileestä leikkasin ohutta soiroa, vihanneksina paprikaa, purjoa, kevät&valkosipulia, herkkusieniä, porkkanaa. Toki myös yksi chili päätyi pannulle, eikä inkiväärikään jäänyt pois. Soijaa ja osterikastiketta vielä hieman joukkoon, keitetyn jasminriisin kanssa tätä sitten söin niin että jälkeenpäin nousi hiki otsalle kotvakseksi.
Iltasella sitten mietin kahden omenen kohtaloa, söisikö ne niinensä vaiko jotain tortun tynkääkö?
Torttu voitti, tein voitaikinan ohimennen ja torttuasia oli miltei siinä. Toki se piti vielä uunissa käyttää ja tohottaakin hieman...

Veijarit wokissa


Ja lautasella... hottia tuli vaikkei ollut itseasiassa niin tarkoituskaan



Omenapiiras uunista ulkona


Tomusokeria päälle ja toholla... epäselvä kuva tuli kun on vaan kaksi kättä 


Sokeri sulatettuna. Tästä tuli hyvää. Seuraavalla kerralla vielä enemmän voita ja sokeria.


2 kommenttia:

  1. "Jättikö juna" vai miten kävi? Ei kyllä suurempaa syytä matkustaa Helsinkiin, jos et tietty käy vaikka Teurastamon pihalla.

    VastaaPoista
  2. Ei sitä aina vaan pysty säntäämään joka suuntaan...

    VastaaPoista