torstai 10. huhtikuuta 2014

Kuntaliitoskoohotus saa yhä irvokkaammat piirteet

Rannikkoseutu kirjoittaa pääkirjoituksessaan 8.4.2014 "kolmen vahvan peruskunnan vaihtoehtoa”. 

Kirjoitus oli sisällöltään hyvinkin, jopa huolestuttavan myönteinen liitosasioille. En tuntenut kirjoittajaa nimeltä, tässä on ihan hämillään pieni ihminen. Täällä demarit ovat olleet suopeita yhdistymiskotkotuksille, kokoomuslaiset ei. Ainakaan puheissaan valtuustossa. Kertakaikkiaan outoa toimintaa. 

Saatoin kirjoittaa artikkelin innostamana mielipidekirjoituksen Rannikkoseutuun, noinkohan sitäkään julkaistaan. Julkaisen sen tässä.


 Vaihtoehtoa joka jokaiselle raisiolaiselle tarkoittaa keskuskunta Turun paisuvien hallinto yms menojen maksamista omien palvelujen karsimisen kustannuksella. Hyviä esimerkkejä löytyy ihan Turun puolelta, Perno-Pansio on hiipuva kovan työttömyyden nukkumalähiö. Ja niitä piisaa enemmänkin kun asiaa tutkii. 

Jokaisen raisiolaisen on syytä tutkia itsekseen haluaako todellakin väestöpohjaltaan ja pinta-alaltaan tolkuttoman kokoista kuntaa nykyisen tilalle. Missään vaihtoehdossa ei tehokkuutta ei ainakaan tällä saavuteta. Todisteita sellaisesta ei ole. Lähidemokratia katoaa ja päätöksenteko myös. Brysseliinkö nekin kuten trendi on?

Ennemmin olisi muilla keinoin kuntien välistä yhteistyötä kehitettävä. Tästä hyvänä esimerkkin Raision Keskustankin kannattama Turun seudun joukkoliikenneuudistus jossa kaikki ovat mukana kuntalaisten etu edellä ja lopulta luonnonkin, mikäli, ja hyvä olisi, joukkoliikenteen yhtenäisten taksojen myötä se kasvaisi yksityisliikenteen kustannuksella. 

EDIT 11.4.14

Hallituksen kananlento kuntien pakkoliitos uhossa on sitten päättynyt. Trivial Pursuit pelistä tutuin sanoin "olisihan tuo nyt pitänyt arvata".
Me emme arvanneet, me tiesimme ettei siitä mitään tule. Nyt vastuuministerit yrittävät karata EU-parlamenttiin tekemään tuhojaan vielä laajemmassa mittakaavassa. Toivottavasti kansalaisilta tämä viime eduskuntavaalien alla ollut Keisarin uudet vaatteet  - ilmiö katoaa jo vihdoinkin.

2 kommenttia: