lauantai 12. huhtikuuta 2014

Syynissä burgerit

Alkuviikosta tuli sitten käytyä Turussa MorriSon's nimisessä pikku ravintolassa, joka näemmä Helsingistä on tuonne rantautunut. Kovaa kohinaa sen ympärillä ollut ja jotkut jopa kehuneet. Siihen itse en sorru. Valkosipuliburger tuli tilattua, kovin oli mauton setti kokonaisuudessaan. Siis ei mitään makua. Ei suolaa, ei pippuria, ei valkosipulia. Itse burger oli onnettoman ohut prässätty lätty, ei kysytty mihin kypsyyteen sen haluaa. Ei, eipä tarvitse tuonne enää mennä, jopa Mäkkärin tuotteet ovat maukkaampia kuin nuo. Eivät hintansa väärtejä ensinkään. Tämä ei ollut pelkästään minun vaan koko seurueen mielipide. 

Itse asiasta himpun verran närkästyneenä sitten hain naudan kulmapaistia päätöksellä tehdä kunnon burgerit lisukkeineen Hestonin reseptillä. Siinä siis paloitellaan liha, suolataan reilusti, ajetaan 8mm silmästä läpi lihamyllystä, rullataan pakettiin ja annetaan asettua vähintään 4 tuntia. Paistamisen jälkeen uusi suolaus ja pippuri. Burgerin kylkeen tein valkosipulimajoneesin joka oli todella maukas, yhtä valkosipulia paahdin puolen tuntia 200 asteessa jonka jälkeen siitä sai puristaa aivan pehmeän sipuliaineksen kulhoon. Tuon jälkeen normimajoneesireseptillä jatkoin, toki en cayennea vaan valkopippuria käyttäen. 

Burgeripötkylä tekeentyy. Olisi voinut paksumman tehdä, ei ollut sämpylän halkaisijasta tässä vaiheessa tietoa.


Burgerit paistettuna, hieman rose sisältä


Kotikutoinen setti, myös pikkelöin punasipulia. Aivan pakanan hyvää sekin.


Tänään aamulla piti sitten saada kunnon aamiainen, hyvin kermainen munakas Gordonin ohjeilla. Munat ja voi kattilaan, miedolla lämmillä sekoittaen, loppuvaiheessa sitten ruokalusikallinen ranskankermaa, pikku pyöräytys levyllä ja valmista. Pannulla paahdettua ranskanleipää, ripaus suolaa ja ruohosipulia. Kyllä kelpasi sateisen aamun tuolla aloittaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti