sunnuntai 17. elokuuta 2014

Loppukesän ensimmäinen sieniretki

Vettä saatiin täällä Varsinaisessa Suomessa viikon aikana useampi millimetri, sekös se sitten ihmisen taimea innosti suuntaamaan nokkansa kohti autuaampia sienimaisemia. Matkaan otin useamman ämpärin, toki sieniveitsen, muovipussit, saappaat yms vermeet, litratolkulla vettä ja hyvinkin positiiviset ennakkoasenteet saaliin suhteen. 

Niinpä niin.

Ei siitä sitten mitään sen suurempaa sankaritarinaa tullut. Haperoita näkyi puolenkymmentä, jokunen epämääräinen varmastikin myrkkysieni ja kantarelleja se normisetti. Ei ihan kymmentä kiloa kuitenkaan.

Siinä se saalis


Pitipä tuota sienisaalista sitten mansikoiden kanssa juhlistaa, pari poretta kylkeen.


Viikonloppuna tuli muuten sitten junk foodin ääressä tepusteltua. Ihmettelen vaan tätä määritystä, lähiruokaa mitä suurimmassa määrin, ei E-kirjaimia juurikaan ja vihanneksia/vihreää vaikka muille jakaa. Kateellisten panettelua, sanon minä.

Neljä pizzaa tuli tehtyä eri täytteillä, slaisseja sitten oli mukava popsia


Kuusi burgeriakin tuli rykäistyä. Valkosipulivajaus kävi näissä, samoin laitoin taikinaan makeahkoa sipulia joka oli aika märkää. Burgerin maku jäi aika vaatimattomaksi, onneksi voi jälkimaustaa näitäkin.



4 kommenttia:

  1. Minä kävin toiveikkaana tsekkaamassa sieniä, mutta kovista sateista huolimatta saalis oli 0. Tai no, sain mä yhden hirvikärpäsen...

    VastaaPoista
  2. Onhan sekin jo jotain. Itse tähtään sunnuntai iltaan toivioretkelle uudemman kerran.

    VastaaPoista
  3. Meidän sunnuntain toivioretki tuotti litran ISOJA kanttarelleja :-0 Siis aivan käsittämättömän isoja, joista osa oli jo mennyt huonoksi. Uskomaton vaikutus sateella näköjään. Hirvikärpäsetkin olivat "ilahduttavasti" lisääntyneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä teidän kelpaa. Tosin itsekin tuplasin eilen saaliin... pari viikkoa pitää odotella, josko sitten menisi uudemman kerran. Jos ei sitten tule niin torilta pitää ostaa. Hirvikärpäsiä ei muuten näkynyt. Aivan hemmetin hyvä ettei. Ne ovat ikäviä otuksia.

      Poista