sunnuntai 10. elokuuta 2014

Makkarafestarit 2014

Jälleen kerran, itseasiassa kuulemma kahdeksannet viralliset makkarafestarit vietettiin eilen leppoisassa kelissä Maskun kartanon rauhassa. Pienen särön idylliin kuitenkin loi lähes vitsauksen tavoin parveilleet ampiaiset. Toki asianmukaisia ampiaiskarkottimia oli käytössä, ei nekään kuitenkaan kaikkeen pysty. Täällä bunkkerilla on aivan toivotonta päiväsaikaan edes kuvitella menevänsä parvekkeelle muutoin kuin yöllä. Viisi ansaa eikä nekään riitä. Tosin nyt on torjuntavälinen repertuaariin tullut sähkölätkä. Mainio ja näppärä peli, ampiainen pökertyy ja sen voi sitten nakata laidan yli. Pitäisköhän koittaa yläkertaan nakata niitä, loppuisi se ainainen mölinä ja savukkeen käry.

Festareiden yllätysvieras



Mutta makkarafestareille takaisin, toinen perustajajäsen, Herra K, ei sitten saapunut paikalle. Roikale vaan jaksaa siellä Ameriikassa viihtyä, kaippa tulee valtava stetson tai amish-hattu päässään kyläilemaan kaalikääryleet mielessä. Kymmenkunta osallistujaa oli kuitenkin, pari ihan uuden uutta jotka irvistelivät gazpacholle. Kumma juttu, ei se niin tujua ollut. Mutta mitäpä tuollaiset 1,5 vuotiaat tietävät. Keskittyivät kumpainenkin olemaan vaan herttaisia pitkin iltaa. Menu oli kattava ja eritoten sopivan kevyt kuumaan ilman alaan. Taivas täynnä mustaa pilveä vaan eipä sitten ukostanut saat liiemmin satanutkaan, muutama pisara tuli jossain vaiheessa. 

Menu


Alkupalat joista pikkutytöt sitten irvistelivät. Itse en irvistellyt.


Jämäkin ottein suolta täytettiin, ja tapahtuihan se vauhdilla. Tänä vuonna oltiin pari tuntia aikataulusta edellä, ei päässyt hameväki jupisemaan että kestää.


Keittiöväki jouti pitämään pienen hengähdystauon makkaran 29 jälkeen ja sipaisemaan fingerporillisen islantilaista snapsia, erikoinen maku, uutettu sammaleesta.


Makkaroita ei keitelty ensinkään, grilliin vaan ja avot, hyviä olivat kertakaikkiaan. Maistui islantilaisen sinapin ja aiolin kanssa varsin hyvältä, eipä makkaraa jäänyt kuin muutama pötikkä syömättä vaikka reilu 40 pötköä tulikin tehtyä.



Ei kun odottelemaan seuraavia kekkereitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti