maanantai 8. helmikuuta 2016

Made in ... ei missään ole madetta

Madetta ajattelin koko viikonlopun aterioiden rungoksi, koko viikon sitä jo eri tavalla makustelin ja mietiskelin eri vaihtoehtoja. Kauppalistat ja reseptit oli valmiina, enää se made puuttui. Jäiden olemattomuuden takia en sitä sitten lähtenyt henkilökohtaisesti merestä narraamaan saati naaraamaan, varsinkin kun madeharakin joutui vuoden vaihteessa kiellettyjen laitteiden listalle. Eikä mulla kalastuslupaakaan ole, joten läheinen CM tuntui paremmalta vaihtoehdolta hankintapaikaksi. Eihän sielläkään sitten ollut kuin lähestulkoon alamittaisia joten päätin hankinnan suorittaa oman paikkakunnan turvallisesta marketista, siellä kun on aina madetta näin tähän aikaan vuodesta. Toisin kuitenkin kävi, ihmisen taimi joutui paikallisestakin puodista poistumaan tyhjin käsin, kuulemma "eilen" sitä vielä oli ollut. Saituuttani en sitten enää Turkuun kauppahalliin lähtenyt kurvaamaan, tein sielläkin alustavaa kyyläystä aiemmin viikolla, 29€/kg kun marketissa 16€. Lennosta sitten made kaikkine eri variaatioineen vaihtui sitten naudan ulkofileeksi, kyllähän sitäkin syö. Kovin arkista kuitenkin. Alkupala oli jo aiemmin määräytynyt kylmäksi avocadokeitoksi, josta tuli enemmänkin mousse kun kermaviilin korvasin turkkilaisella jugurtilla. Hyvää silti. Toisena alkupalana siikatartar saaristolaisleivän ja siianmätismetanan kanssa, kyljessä hieman pikkelöityä kurkkua. 
Harmi ettei sitten sitä madekeittoakaan saanut niin muodoin tehtyä, saati paistettua madetta sydänsalaatin ja palsternakka kastikkeen kera. Niitä sitten syksymmällä. 




En käy spekuloimaan Paavo Väyrysen uutta ideaa uudesta puolueesta, idea on suoraan sanoen hieman arvelluttava, jopa kehno. En myöskään spekuloi sosialistien yllättävää gallup nostetta, joka sekin tosin on jo taittunut ja tuttu suunta alaspäin on käynnissä. En muuten kuin sen verran että nouseehan se kuollut kalakin pintaan eikä mitään sen itse tarvitse tehdä...

2 kommenttia:

  1. Sama homma täällä: ei mateen madetta missään. Joulun tienoilla kauppahallin kalajamppa kommentoi jotain mateen erikoisesta käytöksestä, joten liekö sää vaikuttanut niihin. Harmi, sillä madekeitolle olisi tilausta.

    VastaaPoista