tiistai 2. helmikuuta 2016

Ranskalainen tian-vuoka

Viime viikonlopun koiranilmaan piti ottaa uusi kulma ruokapöydän kautta, eihän tuonne tuuleen ja tuiskuun, saati tolkuttomaan vesisateeseen saattanut ensinkään astua. Oikein sai pinnistää ettei ihan sitä normihuttua alkanut värkkäämään kuitenkaan mutta kohtuuhintaista ja maukasta piti saaman. 
Päädyin marokkolaisiin koftapulliin, tsatsikiin, verigreippi-halloumi salaattiin ja ranskalaiseen tian-vuokaan. Olipa siinä sitten matkailua Välimeren kummankin puolin, vaan kokonaisuutena mielestäni vallan mainio kun vähän tuolta ja hieman sieltä. Ranskalainen vuoka sopi siten että onhan tuo entinen pohjois-afrikkalainen siirtomaavalta. Koftapullat tein vanhalla reseptillä, naudan jauhelihaa, ras el hanoutia, persiljaa ja suolaa. Siinä se. Vallan mainioita. Tsatsiki nyt oli tsatsiki. Siihen kotimaista tuoretta valkosipulia laitoin, oli kyllä turhankin potenttia tähän. Vähempikin olisi piisannut. Mutta tuli sekin kaikki syötyä.
Verigreippi-halloumisalaatti oli jossain varmaan hesarissa tms, siitä sen nappasin. Kyllä sekin ihan kohtalaisen maukasta oli, ei voi valittaa. Tian-vuoka oli mukava yllätys, ei ihan kotimaisista aineksista kuitenkaan voinut sitä rakentaa. Mutta kasvispiirakkana/vuokana vallan mainio. Enemmän voisi sipulia laittaa tuohon, orjallisesti noudatin reseptiä ja mielestäni jäi hieman vajaaksi. Tietääpähän seuraavalla kerralla. Yritin paikata kevätsipulilla, ei sitä kyllä huomannut.

Tian-vuoka ennen uunia


Uunin jälkeen


Verigreippi-halloumisalaatti, piristävä yllätys




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti