torstai 18. helmikuuta 2016

Onko puutarhaasi hoidettu

Eräs turkulainen Ilkka aikoinaan kyseli tuota otsikon asiaa eräältä kotimaiselta kulttuurihenkilöltä ilmeisen herkistyneessä tilassa ja siitäpä sitten soppa kehkeytyi. Jopa siinä määrin että Ilkka joutui ihan työnsä jättämään Matin alaisuudessa, taisipa olla selittelemistä kotonakin. Ja kyse pelkästä viljelysasiasta, media saa aina tyhmän kansan raflaavilla rubriikeilla tolkuttomaan kiihkoon jonka myöden hutkitaan tutkimatta. Ilkka on jo kuosissa tätä nykyä, ihan televiisorissakin nähty. Ainakin Jetin ohjelmassa puhui ihan täysin käsittämättömiä. Ilmeisesti kokoomusjargonia, sillä istuva Tasavalla Presidentti Sauli Niinistö puhuu myös samaan tyyliin, siitä ei juuri selkoa ota fundeeraamatta kotvasta. Fundeeraamisesta tuli eräs Niinistön edeltäjä mieleen, nimittäin Turun Mauno Koivisto. Hänhän saattoi puhua parikin tuntia toimittajille niin ettei kukaan ymmärtänyt mitään. Enkä tarkoita Turun murretta joka on eri asia kuin Turun Murre. Jälkimmäinen on kaupunginjohtajan koira. Niin luulen.

Mutta miten tuohon Ilkkaan nyt päädyin, oli se että jokin aika sitten eräs juureva pohjalaisrouva lähes painosti minua kertomaan miten nuo uudet sisäkasvatuslaitokset toimivat. Lupasin niin toimia ja tässähän sitäkin sitten tulee. 

Portfolio A: rucolaa ja basilikaa siemenestä, kasvaa hienosti. Persilja harottaa ja on todellakin kestävässä kasvussa vaikka on kaupasta ostettu kolme viikkoa sitten. 


Portfolio B: viikko sitten laitettu persilja on aloittanut räjähtävän kasvun. Muistettava ettei altaaseen tule kuin pelkkää vettä, ei kasvatusaineita eikä muutakaan dopingia. Eilen aamulla oli vasta pieni sirkkalehti, hetki sitten kuvattuna jo huomattavasti enemmän.


Kas, yllättäen ja pyytämättä faxiin pätkähti korttipakka. Ei Anneli vaan Keskustapakka. Keräilyharvinaisuus.


2 kommenttia:

  1. Oho, enpä olisi uskonut, että tuo toimii ja vielä noin hyvin! Tai sitten joku vain osaa hoitaa puutarhaa paremmin kuin toiset... Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä toimii ja kuinka pimeääkin jatkuvasti on, ihmetellä pitää. Mutta onkin itseasiassa suomalaista ideaa tämä koko laitos. Hyvät viikonloput sinnekin.

      Poista