maanantai 15. helmikuuta 2016

Ensi kevään kasvatussuunnitelmat

Piti sitä suunnitella taas viikonloppuna tulevia kylvöjä niin etäalueelle kuin kotiinkin. Toisin kävi. En saanut asiasta kiinni. Saamattomuutta, saamattomuutta, sitä se on eikä muuta. Toisaalta taas lauantainakin oli pitkästä aikaa niin hieno keli että oikein Turun kauppatorille piti lumisadetta mennä katsomaan. Kaikkea sitä ihminen keksii kun laiska on. 
Varsinkin ruokapuolella laiskuus oli valttia, perjantaina perinteinen kanakori oli ohjelmassa, taasen Glorian Ruoka & Viini lehden parin vuoden takaisella reseptillä. Pakanan hyvää, sopi kiireiseen perjantai-iltaan. Lauantaina sitten piti olla syöjiä tiedossa sankoin joukoin, toisin kävi. Pastaa ja perinteistä tomaattikastiketta, lihapullia. No, sitä piti sitten itse syödä toinenkin annos. Ja kolmas. Mitäpä sunnuntai olisi ellei aamuun olisi edes jonkin sortin versiota eggs benedictistä. En viitsinyt muffineja alkaa vääntämään, oliiviöljyssä pannulla käytin tuhtia siivua ranskanleipää, olevinaan herkkuranska. Hyvää sekin. Uutena trendinä näemmä joka reseptissä tehdä hollandaiseen makuliemi pelkän vesitilkan sijaan. Tuli taas tehtyä näin, vaan omasta mielestäni se perinteinen keltuaiset+voisula+sitruunanmehutiraus on ehdottomasti parempi. Bain marie on tarpeeton, vain raukka turvautuu vesihauteeseen.

Kanakorin perunat ynnä muut makoisat



 Tämä lumisade tuli kuin salama vessanpyntystä, sekin yllättäen ja pyytämättä. Selkenemään päin jo tässä kuvassa


Lauantain pasta


 Sunnuntain benediktiinimuna

Tyynellä merellä oleva maailmanmatkaaja, tuleva suurlähettiläs ja DI on muodollisen 2kk kevätlomalleen hakemassa väliaikaiseen työhön Japanissa, autenttiseen italialaiseen ravintolaan. Omistajat / kokit japanilaisia. Italianjapanilaisia kenties. Onnea!

2 kommenttia:

  1. Kanakorin juurekset näytti niin hyvältä, että tuli nälkä. Jospa tässä vielä pari tuntia malttaisi, niin sitten voisi paistaa kuhaa ja tehdä risoton omatekemään kalaliemeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne myös olivat erinomaisia, ihme miten pienillä jutuilla saa niin paljon hyvää makua aikaiseksi. Kuhaa... ei näillä lakeuksilla kuhaa ole nähty, kiitos sen hintapolitiikan. Maksaa täällä saman verran tai enemmän mitä kotimainen naudan sisäfile...

      Poista