keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Turkkilaista pöytään

On viime aikoina tullut syksyn aikana ilmestyneitä ruokalehtiä selailtua uudet reseptit mielessä, kyllä niitä sitten on löytynytkin. Vähän aikaa sitten retroilin kanakorin ja uunivihannesten kanssa, viikonloppuna pekonilla, juustolla ja perunalla täytettyjä perunoita pihvin kylkeen. Nyt löytyi pizzan korvaajaksi turkkilainen gözleme, erilaisia täytteitä periaatteessa pizzapohjalle joka sitten taitetaan kolmeen osaan. Näitä sitten eilen väkersin kokeeksi, ihan vallan hyviä niistä tulikin. Tein kahdella eri täytteellä, toiseen tuli tomaatti-harissa kastiketta sekä raastettua halloumia sekä emmentalia. Toisessa täytteessä sitten tuoretta valkosipulia, tuoretta pinaattia sekä raejuustoa. Melkein tämä jälkimmäinen oli maukkaampi. Kyllä näitä voi ja tulee tehtyä uudemmankin kerran. Nämä muuten paistettiin valurautapannulla, ei uunissa. Ohje käski tehdä kuivalla pannulla. En tohtinut, käytin hieman öljyä kiellosta huolimatta. 

Slaissit lautasella


Ensin olivat tämmöisiä pötkylöitä
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti