keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Eilisen Masterchefin (10.4.12) tunnelmissa

Eilinen Masterchef oli mielenkiintoinen jälleen kerran, siinä oli turkulaisen ravintola Mamin chef Marko Rauhalan  aivan fantastiselta näyttänyt haukimureke tehtävänä. Itse innostuin siitä niin jotta päätin jo eilen että pitääpä tuokin koeponnistaa jossain välissä. Se väli aukeni sitten jo tänään kun kaupan kalatiskillä olin ensin silakkaa ostamassa mutta näinkin sitten haukea ja tietenkin sitten valitsin hauen tämän innoittamana! Tässä oli toisaalta nyt sitten taas se mutta että menin tekemään periaatepäätöksen jättääkseni arkiruoasta perunan, riisin kuin pastankin pois nyt alkuun epämääräiseksi ajaksi reunahuomautuksella että weekendin kinkereillä toki voi maltillisesti näitäkin nauttia. Kyse ei ole karppaamisesta vaan ihan kokeesta värähtääkö tynnyrivaaka pienemmälle kuukaudessa jos ei arkena ahda näitä kolmea ainesta. Tähän kuuluu myös vaalea leipä. Jota tosin rakastan. Tämä leipäasia on sellainen että siinä pärjää maltilla. Siinäkin. Kait. Varmaan. Mutta takaisin haukimurekkeeseen, televiisorista kun eilen katsoin tuota, ei tuo ruislisuke ollut mielestäni lainkaan niin vihreä kuin tuossa linkissä mutta samapa tuo toisaalta, tämä olikin arkiruokaa eikä ravintola-annos. Sellainenkin fiba kävi ettei mulla sitten ollutkaan tilliä saati smetanaa kaapissa, öljykin oli oliivisellaista josta majoneesin kuorrutteeseen tein. Ehkäpä jopa ripaus liikaa suolaakin meni kuorrutteeseen, sen kanssa kannattaa olla kitsas kun tuo hapankorppu sitten kuitenkin on suolaista. Mielestäni itse tuo haukiosuus onnistui mainiosti ellei paremminkin, annos oli ehkä siltikin liian iso. Olisi pitänyt pienempää rinkulaa käyttää. Tämän tiedän sitten seuraavalla kerralla. Tätä pitää tehdä uusiksi, hauki vaan on niin tavattoman hyvää! Siis en sitten niitä perunoita tehnyt vaan vaihdoin sen kevyempään eli parsaan jonka pikku voissa ja savumaldonissa pannulla pyörittelin ja lautaselle asettelin. Piti vielä pikku vuonankaalit sijoittaa lautaselle mutta nälissäni unohdin. Muuten annos ei ole mitenkään hankala, maukas ja kerrassaan hyvä. Suosittelen :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti