tiistai 24. huhtikuuta 2012

Fegato alla Veneziana

Törmäsin tähän reseptiin viime viikolla ja jo oli aikakin käydä sen kimppuun, sen verran herkulliselta se vaikutti. Ja nyt kun sen on tehnyt ja pikku samplet maistellut, voin kertoa että hyvää on. Tämä on siis polentaa ja venetsialaiset maksapihvit. Maksa on karitsanmaksaa, sitä kun löytyi pakastimesta sattumoisin. On muuten huomattavasti parempaa kuin naudanmaksa. Reseptiikassa oli polentan joukkoon pantu parmesania, mulla ei ollut tuota niin tavanomaista juustoa tällä kertaa kaapissa niin korvasin sen pecorinolla joka mielestäni on kertaluokkaa parempaa kuin parmesan. Pecorinostahan taitavat Sardiniassa (vai olikos se Korsikalla) tehdä sitä  Cazu Marzu juustoa joka on alunalkaen juuri perus pecorinoa johon istutetaan kärpäsentoukkia. EU kaikessa viisaudessaan on kieltänyt tuon tuotteen kaupallisen myynnin ellen väärin muista. Mun pecorinossa ei matosia ollut. 

Polenta menossa jäähylle kaappiin


Salotit ja persiljat tekeentyy


Karitsan maksa valmiina. Tuoksu on aivan fantastinen! Ja maku osui täysin nappiin. Kyllä ne venetsiaanot vaan tietää nämäkin jutut. On ne aika veijareita!


Täydellistä annosta nyt ei saa kuvaan loihdittua koska en vielä ole polentaa friteerannut, se jääköön illempaan. Sen pitää tekeytyä kotvanen vielä jääkaapissa. Tämähän on huominen lounas kuitenkin, mutta pikku annos pitää vielä tänään koota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti