maanantai 12. marraskuuta 2012

Possun ja sienten kimpussa

Isänpäivän kunniaksi päätin itselleni laatia possun sisäfilettä sinappihunnulla pekoniin vuorattuna. Maustoin fileen ja paistoin pinnat kiinni, dijonit pintaan ja... Hyvänen päivä sentään mitä pekonipakkauksesta löytyikään. Ehyistä soiroista ei tietoakaan, pari sormen paksuista klönttiä ja loput sitten pientä silppua. Ai bergl. En antanut epätoivon vallata itseäni, pikku silpuista sitten fileen päälle tein pärekaton. 63 asteessa file pois uunista ja vetäytymään, mukavan rose oli keskeltä. Espagnolen tein oman pellon perunoiden kylkeen, kyllä vaan on vaivansa väärti, melkeinpä riittäisi pelkästään potut ja tuo kastike. Kantarellipiirakan siinä ohessa näpräsin jälkkäriksi, voita kun kerran oli ja muita aineksia. Normi ranskankerman sijaan käytin tatti herkkusieni maustettua ranskankermaa, olisko ollut Floran Culinesse. Ei kyllä piirakkakaan kauaa vanhentunut, jouduin sen lähes omin voimin taltuttamaan.

Eipä siitä kuvattavaakaan jäänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti