tiistai 20. marraskuuta 2012

Taginella hämmennettyä

Tässä kun itsellä tapana syödä töissä omat eväät, paikallisen Amican valikoima kun on liian rajoittunut, oli tänään sitten listalla lihapata, jota toki sitten syön päivän pari. Tämä on taloudellista ja aina ruoka on hyvää, erinomaista tai vieläkin parempaa. En ole moitteitakaan kuullut. En sitten uskalla kertoa itselleni tai sitten ruoka on edellämainittua. Olen joskus pienet sampletkin kuskannut. Kerran eräs vauvan suulla varustettu taho kakosi kun kerroin tatteja olevan sienipiirakassa. Järkyttävää että sienipiirakassa on sieniä. Tänään levylautaselle tosiaankin päätyi lihapata. Nautaa, sikaa ja lammasta. Perinteinen karjalanpaisti siis vaikkei sisäelimiä ollutkaan. En kuitenkaan karjalanpaistin suuntaan viritellyt makumaailmaa, vaan jonnekin muualle. Ensin paistelin lihat, maustoin ja kevyesti jauhotin ja siirsin tagineen. Myös koipipalat panin pannun kautta tagineen makua antamaan. Vihannesarsenaalia käytin koko leveydeltä, varsiselleria pari tankoa, yhden palsternakan parempi osasto, pätkä purjoa, porkkanaa, pari sipulia ja yksi vihreä paprika. Nämä kävivät pannulla lihojen jälkeen, pannun toki lopulta vielä veden kanssa kuoputin jotta viimeinenkin makupisara päätyy tagineen. Lihat taginessa ja levyllä, lorautin reilun shirazin päälle ja annoin reilusti kiehahtaa ja keittyä kasaan. Sitten vihannesarmada ja lihalientä, kansi päälle ja uuniin. Enää ei tarvi kuin odotella kolmisen tuntia.
Tagine on kyllä ihan tavattoman hieno kapistus, miten ilman sitä voi ylipäätään tulla toimeen.

Pikku lihapallerot ne siellä voissa ja oliiviöljyssä tirisevät


Myös nuo potkan palaset pistin mukaan makua antamaan


Vihannekset ojennuksessa. Pikku voi ja öljy.


Hetki ennen vihannesten valtausta, kuviokelluntaan Aussie shirazissa... 


Josko iltayhdeksältä olisi maisteluvalmis?

2 kommenttia:

  1. Kai se tagine on sitten hankittava, kun tuo parempi puoliskokin on sellaisen perään huokaillut jo pitkään. Vois vaikka ne joululampaat laittaa sinne muhimaan.

    VastaaPoista
  2. Tagine on varsin mainio kapistus, en pois antaisi missään tapauksessa, ennemmin saisi tuo Matti&Maija pata joutaa hunningolle ennen tätä. Eihän mulla mitään Emile Henryä toki ole, vaan joku halpaversio jonka yllättäen Kodin Ykkösestä pari kolme vuotta sitten bongasin. Hyvin on tehtävänsä toimittanut.

    VastaaPoista