perjantai 7. helmikuuta 2014

Etiäisiä ja kaukoviisautta jälleen

Viime vuoden puolella jo eräässä kirjoituksessani loin uhkakuvaa eräästä tamperelaisesta tuotannosta, nyt tämä kauhukuva on sitten kouriintuntuvasti realisoitunut. Ei ole puhe demarien savuverhon lailla leviävästä ns Tampereen-mallista tai muustakaan yhtä mitättömästä vaan kauhuskenariosta jossa Heikki ja Kaija on läväytetty virallisille DVD julkaisulle. Juuri kotvanen sitten törmäsin uutiseen jossa tämä sitten realisoitui perin ikävällä tavalla.Ajatella, istahtaa nyt katsomaan kuvajaisia 60-luvun ankeudesta, kahvin latkimista latkimasta päästyä, juoruilua ja sen sellaista. 60-luvun Facebook siis. Sitten tuon jatkoksi Rintamäkeläiset, samaa kahvittelua SMP-läisen ja kommunistin tapellessa... huhhuh. No demari se naapurin Pentti taisi olla. Tuolloin ihan sama asia, ei demaria erottanut kommunistista saunassa kuin rautakangella.

Ja mukamas "silloin ennen" oli kaikki paremmin, ruohokin oli vihreämpää ja lumi valkoisempaa.
Ei ollut. Mustavalkoista silloin oli ja ankeaa. Perin ankeaa ja ikävää aikaa. Kaupat oli kolme tuntia päivässä auki, hevosilla sai kulkea kun vain naapurin kokoomuslaisella oli Volga, pöydässä pula-ajan ruokaa ja ihmisillä rumat vaatteet. Hyi kauhea. Lopettakaa siis se hyvin aikojen jankutus.

Tuotakaan julkistusta en olisi halunnut nähdä.  Toivottavasti sitä ei näy lähikirjastossa koskaan.

Toissapäivänä sitten zoomailin pakastimen sisuksiin ja löysin sielä karitsan luita ja roiskeita. Niistä lientä keittelemään, tavoitteena lauantai aterian pääruoan kastikkeen runko. Tuo sitten onnistuikin, kastikepohjasta jo koeponnistin kastikkeen arkeen. Perunan kyljessä aivan fantastisen hyvää!

Uuniin paahtumaan, kattilaan, vettä ja sitä rataa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti