perjantai 21. helmikuuta 2014

Mateen kimpussa

Enpä aiemmin ole mateen kimpussa ollutkaan, pari viime viikkoa on tuollainen madekuume kuitenkin ollut pinnassa. Odotin vahvasti että Suuri Valkoinen Kalastaja (ES) toimittaa tänne haukea ja madetta sankokaupalla, toisin kävi. Itse jouduin kipeän selkäni kanssa kalastamaan tämänkin vonkaleen paikallisen koomarketin tiskiltä. Äsmarketin, jopa Prisman kalatiskillä ei madetta näy. Siellä on kotimaista pangaisius tms Vietnamista tuotua "kotimaista" filettä kahdeksan euroa kilo. 

Perkele!!!

Hei EI OSTETA TUOTA TUOTETTA!!!

Siitä on kotimaisuus, kestävä kehitys ja kaikki mahdolliset arvot poissa.

Tietenkin kommunisteille ja muille haihattelijoille riittää kun ruoka on halpaa, niin pornokeisari Donnerikin totesi toimittajille viikolla eräänä päivänä. Helsingistä äänestetty eduskuntaan, varasijalta pääsi taloon. 
Pitäisi tuo Helsingin äänestyspiiri tyystin poistaa kaikesta äänestystoiminnasta.

Kuitenkin, asiaan, kotimainen matikka pääosaan, tässä sitä tulee.
 Leikkasin mateesta sitten lihan ja fileet talteen, poikakala oli joten mätisaalista ei tullut. Maksakin oli sen verran matopalleroiden kimpussa etten sitä sitten iljennyt käyttää hyödyksi.
Liemi keitetty tänään, ehkä keitto sitten huomenna kun on ns välipäivä. Suomihan kohtaa Kanadan sunnuntaina mitaliottelussa...

Aika limainen roikale


Nahka muuten lähti hyvinkin helposti!


Pää pivossa...


Eikun nyt kattilassa selkäruodon ja vihannessetin kanssa; sipulia, palsternakkaa ja sen sellaisia... pää ja nahka ui joukkoon myös


2 kommenttia:

  1. Tämä madesesonki oli ensimmäinen,jolloin kuulin että mateen nahkaakin voi kalaliemen tekoon käyttää. Itse olen aina heittänyt sen kompostiin, kun mateen nahassa oleva lima on melko tymäkän hajuista. Seuraavalla kerralla olen viisaampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kuuman veden kanssa huuhdoin kalan pinnasta limat pois ennen kuin aloin puukottamaan sitä. Tuosta oli juttua jossain kalastus.net tjms saitilla.

      Poista