perjantai 23. toukokuuta 2014

Ensitoimet kauden avaukseksi

Toisin kuin eräskin kanssabloggari, olen vasta kirjaimessa A vaikka oletin X tai Z olevan vuorossa kun itse pääsen satokauden avauksen kimppuun. A kuin avaus. Meinaan nääs kauden avaus pellon suhteen. Kävin jokin aika sitten käyskentelemässä plantaasin päästä päähän ja ristiin rastiin, hyvältä näytti. Viime syksyinen myrkytys oli osin tehnyt tehtävänsä, eipä pahemmin rikkaa näkynyt. Tänään oli käärittävä hihat miltei 30 asteen lämmössä ja käännettävä kaikki nämä lukuisat manttaalit. Eikä vieläkään näkynyt rikkakasvustoa. Päin vastoin, olin erittäin tyytyväinen viime syksyn toimintaan. Tuolloinhan vielä lokakuussa myrkytin rikkakasvit, annoin vaikuttaa sen kuukauden ja sitten vasta rykäistiin pelto ympäri. 

Nyt kuiva pelto ajettiin lopulta ristiin rastiin kolmeen neljään kertaan, tulokseen olin varsin tyytyväinen. Huomenna sitten vielä haravointi, sitä ei ennättänyt tänään suorittamaan kun työkalut olivat vielä varastossa. Melkoista menoa huomenna siis, pitää Monte Carlosta ennättää tänne ja takaisin 12 ja 15 välillä. Mutta on se sen väärti. Toisekseen pitää vielä huomioida se että vesihuolto alueella on kaputt. Pitää Raisio-joesta itse kipeän selän kanssa kantaa kuutioittain vettä ellei kaupunki tee jotain. Tuohon pitää pienen ihmisen puuttua voimakkaasti ja pikaisesti. 

Tuli vielä haettua pellolle siemenperunat ja sipulit. Ainakin osa sipuleista. Kilo keltasipulia ja kilo salottia. Viiden kilon säkki pottua, Timoa. Sillä saa palstan toisen puolen eli sen kovemman osan pehmitettyä. Ja tulevan talven perunat... onkin jo niin talven tuntua ilmassa, ei linnutkaan enää niin iloisesti laula...

Yritän huomenna päästä laittamaan potilaat maahan. Katsotaan nyt.

Viime/toissa vuonna Maailmanmatkaajalta saadut lipstikka ja piparjuuri istukkaat voivat vallan mainiosti. Kehnommin kävi raparperille, sen yli jyrättiin jyrsimellä. Huonossa hapessa oli jo pitkään ollut. Ei hevosenpaska pelletitkään auttaneet. Raparperihankinnoissa pitänee tukeutua jatkossakin Maskun kartanon tuotteisiin, kuten aiempinakin vuosina. Siellä tuota mitä mainiointa kesän pötkälettä nonsaleerataan, pitäisi varmaan kutsua herrasväki koolle perpereineen ja possun kylkeen tuota sitten. Aivan järjettömän hyvää!

Yksi sarka ennen kääntöä. Näyttää hyvältä.


Lipstikka - omaa sukua Polusmäki


Piparjuuri - omaa sukua Polusmäki




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti